Chaz Davies kwam zondagmiddag aan het einde van race 2 voor de WorldSBK klasse op het Circuito de Jerez als tweede over de finish en pakte daarmee zijn eerste podium van het seizoen. Op vrijdag mikte de Ducati coureur nog op drie podiumfinishes, uiteindelijk was hij toch tevreden met de prestaties dit weekend.

Het tweede raceweekend voor de World Superbike klasse in 2020 was behoorlijk goed voor Chaz Davies. In race 1 op zaterdagmiddag kwam de Aruba.it Ducati coureur als vierde over de finish terwijl hij op zondagochtend in de Superpole race uiteindelijk genoegen moest nemen met de vijfde plaats.

Echter ging het op zondagmiddag een stuk beter en wist hij al gauw teamgenoot Scott Redding te volgen en uiteindelijk als tweede over de streep te komen, waarmee hij voor het eerst in 2020 mee mocht naar het podium. De resultaten van het weekend waren echter niet helemaal waar Davies op gehoopt had aangezien hij op vrijdag liet weten een podium te verwachten in alle drie races. Hoe dan ook kan de Brit terugkijken op een geslaagd weekend en sterk optreden van de Ducati’s.

Chaz Davies: “Ik ben heel blij om hier weer op het podium te staan. Op vrijdag zei ik nog dat het doel voor dit weekend drie keer podium was, maar dat is helaas niet gelukt. Toch is het goed om het weekend sterk af te sluiten. Ik denk dat het grote verschil in deze race mijn startpositie en de start zelf was, hierdoor kon ik meteen vanaf het begin voorin meerijden.

De motor voelde heel goed aan en daarvoor wil ik het team ook bedanken. Meteen vanaf FP1 was de Panigale V4R al goed. Ik probeerde Scott te volgen in de race maar iedere keer als ik wat dichterbij kwam wist hij weer een stapje te maken. Ik probeerde de druk hoog te houden want je weet maar nooit wat er kan gebeuren, maar hij had het onder controle en was foutloos. Ik ben blij voor mezelf en blij voor het team, een 1-2 is altijd goed. Nu op naar Portimão.”

Over vijf dagen komen de WorldSBK coureurs alweer in actie. Komend weekend strijkt de World Superbike paddock neer op het Autodromo Internacional do Algarve, beter bekend als Portimão, voor wederom een raceweekend.