Chaz Davies (WorldSBK), Federico Cariscasulo (WorldSSP) en Michael Ruben Rinaldi (STK1000) hebben zaterdagochtend in Imola de snelste tijden op de klok gezet tijdens de derde vrije trainingen van de Motul Italian Round.

WorldSBK
Deze eerste sessie van de tweede dag werd opnieuw gekenmerkt door een rode vlag situatie, dit keer naar aanleiding van een crash van Stefan Bradl. De Duitser was echter niet de eerste coureur die ten val kwam, even daarvoor waren Red Bull Honda World Superbike Team teamgenoot Nicky Hayden en Leandro Mercado ook al onderuit gegaan.

Na dertig minuten was het Chaz Davies die het snelst was voor Jonathan Rea, Tom Sykes, Marco Melandri, MV Agusta coureur Leon Camier en Eugene Laverty.

Michael van der Mark noteerde de zevende rondetijd. De Nederlander, die nagenoeg de gehele sessie buiten de top tien te vinden was verbeterde in de slotfase tot twee keer toe zijn eigen tijd, een tijd waarmee hij dus op het laatste moment nog steeg naar de zevende plaats op de lijst. In een poging in de allerlaatste ronde nogmaals onder zijn eigen snelste tijd te duiken ging het ook voor de Rotterdammer mis. De val van de Nederlander zorgde opnieuw voor vertraging, dit keer geen rode vlag maar de start van de derde vrije training voor de WorldSSP klasse liep door het incident wel enige vertraging op.

Hayden, Randy Krummenacher en Mercado sloten de sessie af met respectievelijk de achtste, negende en tiende rondetijd.

WorldSSP
Na een korte vertraging begonnen ook de WorldSSP coureurs zaterdagochtend aan hun derde vrije training van de Motul Italian Round. Het was Federico Cariscasulo die met een snelste ronde van 1’51.978 na afloop de lijst aanvoerde voor Kenan Sofuoglu, PJ Jacobsen, Kyle Smith en Sheridan Morais.

Opvallend op zaterdagochtend was de grote stap die Rob Hartog op de lijst wist te maken. Na een moeilijke eerste dag liet de Noord Hollander zaterdagochtend een keurige elfde rondetijd noteren.

Ook Jaimie van Sikkelerus wist zijn positie ten opzichte van de eerste dag te verbeteren, de MVR Racing coureur sloot de sessie af als drieëntwintigste.

Net als in bijna alle voorgaande trainingen werd ook deze sessie gekenmerkt door een rode vlag situatie. Deze kwam echter twee minuten voor het einde na een crash van Kyle Smith, de sessie werd hierdoor vroegtijdig beëindigd.

STK 1000
In deze klasse was het Michael Ruben Rinaldi die op zijn Ducati de snelste tijd op de klok wist te zetten voor Roberto Tamburini, Florian Marino, Federico Sandi en Toprak Razgatlioglu.

Wayne Tessels, vrijdag twee keer gecrasht en momenteel rondrijdend met een aantal gebroken botjes in zijn hand, moest zaterdagochtend genoegen nemen met de zevenentwintigste plaats op de lijst.

Voor Maximilian Scheib verliep deze sessie alles behalve naar wens. Na eerst in bocht zeventien ten val te zijn gekomen ging het vervolgens even later opnieuw mis in bocht achttien. Kwam de Nuova M2 Racing coureur er tijdens de eerste crash nog zonder kleerscheuren vanaf, na de tweede val was een bezoek aan het medical centre noodzakelijk.

 

Handige links Motul Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Video’s