Chaz Davies krijgt groen licht voor deelname Geico US Round

90
Chaz Davies | foto© Ducati Corse

Chaz Davies heeft groen licht gekregen voor deelname aan de Geico US Round. De Aruba.it Racing – Ducati team moest donderdag in Laguna Seca een medische keuring ondergaan naar aanleiding van zijn in Misano opgelopen rugblessure.

Chaz Davies kwam zaterdag tijdens de eerste wedstrijd op het Misano World Circuit zwaar ten val waarbij hij tijdens de crash geraakt werd door collega en landgenoot Jonathan Rea.

De Aruba.it Racing – Ducati team moest hierdoor de tweede wedstrijd van het weekend aan zich voorbij laten gaan vanwege een gebroken L3 rugwervel (3rd lumbar vertebra) en een pijnlijke duim. De Brit werkte vervolgens de afgelopen twee weken keihard aan zijn herstel waarbij hij een intensief fysiotherapie programma volgde.

Naar nu blijkt niet zonder succes want tijdens de verplichte medische keuring op donderdag in Laguna Seca is hij door de circuit arts fit verklaard voor deelname aan de dit weekend te verrijden Geico US Round.

Chaz Davies, Aruba.it Racing – Ducati team:
“Ik heb de afgelopen twee weken elke dag een intensief fysiotherapie programma afgewerkt, en ik merkte dat ik elke dag vooruit gaan boekte. Over het algemeen voel ik me goed en ik heb heel eerlijk weinig last meer van mijn rug. De medische check bij de circuit arts is ook positief verlopen en ik ben dan ook heel erg blij dat ik komend weekend gewoon weer kan rijden. Ik kan niet wachten tot het moment dat de eerste vrije training begint.”

De eerste vrije training van de Geico US Round wordt vrijdagavond 18:45 uur (NL tijd) verreden.

 

Handige links Geico US Round Laguna Seca:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag