Chaz Davies heeft zaterdagochtend in Imola de pole voor zich opgeeist van de Motul Italian Round. De Ducati coureur was tijdens de kwalificatie het snelst voor Tom Sykes en Jonathan Rea. Pata Yamaha Official WorldSBK Team coureur Michael van der Mark kwalificeerde zich op het Italiaanse circuit als negende.

Superpole 1
In deze eerste kwalificatie sessie leken zowel Stefan Bradl als ook Nicky Hayden zich als snelste twee coureurs zonder al teveel problemen te gaan plaatsen voor de Superpole 2 sessie.

Na de eerste run voerden de twee Red Bull Honda World Superbike Team coureurs dan ook fier de lijst aan. In de tweede run wist het tweetal hun eigen snelste rondetijden niet meer aan te scherpen, maar in de allerlaatste ronde was het Lorenzo Savadori die dat wel wist te doen en de tweede tijd op de klok zette.

Door deze late actie van de Aprilia coureur viel Hayden terug naar de derde positie met als gevolg dat hij buiten de boot viel en later op de dag als dertiende aan de eerste World Superbike wedstrijd van het weekend moet beginnen.

Romano Ramos kwalificeerde zich als veertiende voor Randy Krummenacher, Raffaele de Rosa en Ayrton Badovini.

Superpole 2
Nadat Eugene Laverty, Leon Camier en Xavi Forés in de beginfase even de bovenste plaats op de lijst in mochten nemen waren het aan het einde van de eerste run gewoon weer de vier gebruikelijke namen die boven aan de lijst te vinden waren. Zo sloot Chaz Davies de eerste run af met de snelste tijd achter zijn naam gevolgd door Tom Sykes, Jonathan Rea en Marco Melandri terwijl Michael van der Mark met de negende rondtijd achter zijn naam naar binnen ging alvorens de kwalificatiebanden gemonteerd werden.

Davies was vervolgens de eerste die op de kwalificatiebanden aan de tweede run begon. De Ducati dook direct een halve seconde onder zijn eigen tot dan snelste rondetijd terwijl Camier even later verrassend naar de tweede plaats op de lijst wist te komen.

Een ronde later scherpe Davies zijn eigen snelste rondetijd nogmaals aan tot een tijd van 1’45.662. Rea en Sykes beten zich vervolgens beiden stuk op de snelste tijd van hun landgenoot.

De pole ging hierdoor naar Davies voor Sykes, Rea en de verrassend snelle Camier die Marco Melandri terug verwees naar de vijfde plaats op de grid.

Laverty kwalificeerde zich als zesde voor Forés, Leandro Mercado en Van der Mark.

Lorenzo Savadori, Van der Mark’s teamgenoot Alex Lowes en Bradl noteerden in deze sessie de tiende, elfde en twaalfde rondetijd.

 

Handige links Motul Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Video’s