Chaz Davies kwam vorige week tijdens een Supermotard training in Aragon lelijk ten val. De Aruba.it Racing – Ducati coureur blesseerde daarbij opnieuw zijn in juli al gebroken rechterschouder. Onderzoek in het ziekenhuis heeft echter uitgewezen dat er slechts sprake is van kleine breuk en dat een operatie niet noodzakelijk is.

Chaz Davies zal geen operatie te hoeven ondergaan aan de schouderblessure welke hij vorige week opliep bij een crash tijdens een Supermotard training in Aragon. Uit een test is gebleken dat de Ducati WorldSBK opnieuw een breuk heeft opgelopen in zijn rechterschouder. De breuk zit echter precies op de dezelfde plaats als de breuk die hij in juli opliep bij een val tijdens een mountainbike training. Aangezien het om een geringe breuk gaat en de in juli bij een operatie aangebrachte titaniumplaat de schade beperkt heeft gehouden is een nieuwe operatie niet noodzakelijk.

Lees ook:  Opnieuw tegenslag voor Davies: Crash tijdens Supermotard training, Portimão onzeker

Davies is inmiddels al begonnen met zijn revalidatie. Over tien dagen zal de Ducati coureur zich nogmaals melden in Barcelona bij de bekende arts dr. Xavier Mir voor een laatste medische check alvorens naar Portimâo te vertrekken voor de eerstvolgende ronde van het WorldSBK. De Arbau.it Racing – Ducati coureur heeft er echter alle vertrouwen in dat hij in Portugal gewoon weer van de partij zal zijn.

 


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App