Chaz Davies het snelst in openingssessie Laguna Seca

174
davies
Chaz Davies| foto© worldsbk.com

Chaz Davies heeft vrijdag op de Mazda Raceway Laguna Seca de snelste tijd laten noteren tijdens de eerste vrije training. De Ducati coureur was het snelst voor Eugene Laverty en teamgenoot Marco Melandri. Michael van der Mark kende een moeizame eerste sessie, de Nederlander wist niet verder te komen dan de veertiende rondetijd.

Na op donderdagmiddag groen licht te hebben gekregen van de circuitarts – dit vanwege zijn in Misano opgelopen rugblessure – heeft Chaz Davies meteen van zich doen spreken tijdens de eerste vrije training van de Geico US Round. De Ducati coureur noteerde namelijk een snelste ronde van 1’23.425, een rondetijd die na afloop van de sessie goed bleek voor de bovenste plaats op de lijst.

Op meer dan een halve seconde van de Ducati coureur noteerde Eugene Laverty de tweede tijd voor Marco Melandri, Jonathan Rea en Leon Camier.

De zesde rondetijd kwam op naam van Tom Sykes gevolgd door Jordi Torres, Alex Lowes, Stefan Bradl en Xavi Forés.

Michael van der Mark kende een moeizame eerste vrije training. De Pata Yamaha Official WorldSBK Team coureur stond veel binnen, was nagenoeg de gehele sessie rond de tiende plaats op de lijst te vinden om uiteindelijk in de slotfase nog terug te zakken naar de veertiende plaats op de lijst.

Alex de Angelis en Jakub Smrz – de Tsjech neemt vanaf Laguna Seca de plaats binnen het Guandalini Racing Team in van de opgestapte Riccardo Russo – maakten beiden tijdens de sessie een uitstapje door het gravel. Smrz kreeg daarnaast in de slotfase ook nog eens te kampen met een technisch probleem waardoor hij genoegen moest nemen met de eenentwintigste en laatste plaats op de lijst.

Later vandaag komen de World Superbike coureurs om 23:30 uur nogmaals in actie voor hun tweede vrije training.

 

Handige links Geico US Round Laguna Seca:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag