Maximilian Kofler zal in 2020 zijn debuut maken als vaste coureur in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De 19-jarige Oostenrijker heeft hiervoor een contract getekend bij het Franse CIP Green Power waar hij de teamgenoot wordt van de Zuid-Afrikaan Darryn Binder.

In 2020 zal er voor het eerst sinds 10 jaar weer een Oostenrijkse coureur aan de start verschijnen in een klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. Deze eer valt komend seizoen de beurt aan Maximilian Kofler. De 19-jarige Kofler, die in 2016 zijn Supermoto machine inruilde voor een wegracer, zal uit gaan komen voor het CIP Green Power team van de Fransman Alan Bronec.

Maximilian Kofler: “Ik ben erg blij om komend seizoen deel uit te mogen maken van het CIP-GREEN POWER team. Dankzij de steun van KTM, de steun van mijn ouders en sponsors, wordt  mijn droom om deel te nemen aan het Moto3-wereldkampioenschap werkelijkheid. Ik kijk echt uit naar de komende evenementen en alles wat het wereldkampioenschap me te bieden heeft. Het zal wel een grote uitdaging worden om alles op één hoop te gooien, dit omdat ik tegelijkertijd wil blijven studeren, maar ik ben er klaar voor.”

Na in 2016 uit komen in de Northern European Cup, in 2017 de overstap gemaakt te hebben naar de European Talent Cup – waar hij als achtste eindigde in het kampioenschap – is Kofler momenteel voor het tweede seizoen op rij actief in het Moto3 Junior World Championship en verscheen hij tot op heden vier keer middels een wildcard aan de start als Moto3 Grand Prix coureur. Opvallend is dat de Oostenrijker afgelopen weekend op het circuit van Mugello nog een verbeten strijd uitvocht in een ELF CIV Moto3 race met het jonge Nederlandse wegracetalent Collin Veijer. Koffler eindigde hier als eerste terwijl Veijer genoegen moest nemen met de tweede plaats tijdens deze vroegtijdig afgebroken eerste race van het weekend.

 

Handige links Gran Premio Michelin de Aragon:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App