Circuit Zolder investeert 1 miljoen euro voor renovatie circuit

83
circuit-zolder
Circuit Zolder | foto© Circuit Zolder

Het Circuit Zolder ondergaat een flinke 1 miljoen kostende renovatie. Een nieuwe asfaltlaag, een verbeterde waterafvoer en de aanleg van een 8,2 kilometer lange glasvezelkabel zijn de belangrijkste zaken die de begin 2020 hun beslag gaan krijgen.

Reeds in 2017 werden de stappen gezet voor de verbetering van het Circuit Zolder en de renovatie van de asfaltlaag. Met de steun van Sport Vlaanderen zal het project in de eerste maanden van 2020 worden verwezenlijkt.

Het volledige circuit is in 3D opgemeten om een optimaal resultaat te kunnen garanderen. Onder andere de staat van de ondergrond, de hellingsgraad en afwatering zijn nauwkeurig in kaart gebracht. Omdat het asfalt van primair belang is, werd er onder deskundig advies gekozen voor een zeer specifiek type asfalt. Grip, wrijving en duurzaamheid zijn daarbij de belangrijkste factoren.

Betere waterafvoer en extra stabiliteit


Door de aanleg van wadi’s in de aanwezige grasstroken zal het regenwater vlot afgevoerd worden. Het project voorziet daarnaast meer dan 5.000m2 extra waterbuffering. De oude betonnen rijstrook-randen worden heraangelegd wat de veiligheid absoluut ten goede zal komen. Op de nodige plekken wordt extra stabiliteit gecreëerd om de ruim 55.000 m2 asfalt voor de volgende 10 jaar in topconditie te kunnen houden.

8,2 kilometer glasvezelkabel


Circuit Zolder streeft naar een continue verbetering van de veiligheid op haar circuit. Daarom zullen de grindbakken uitgebreid of vernieuwd worden en wordt er 8,2 kilometer glasvezel aangelegd. Hiermee maakt men het terrein klaar voor de allernieuwste technologieën, zoals een digitaal camerasysteem. Dankzij de hulp van partner El Systems kunnen gevaren voortaan autonoom gedetecteerd en doorgegeven worden.

Klaar voor seizoensopening met DTM


De verbeteringswerken starten op 23 maart 2020 en worden uitgevoerd binnen een termijn van 25 kalenderdagen. Gedurende deze periode vinden er 2 manches van het EK BMX plaats. Alles zal tijdig klaar zijn om de DTM in het weekend van 24-25-26 april goed te ontvangen.

Team Circuit Zolder en hoofdaannemer APK stellen samen alles in het werk om het hele domein te optimaliseren. Bezoekers kunnen het resultaat bewonderen op de vele mooie events die er in 2020 op het programma staan in het Belgische Zolder.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App