CIV MiniGP Italy series: Korporaal pakt dubbel podium, Van Tilburg en Nijland in de punten

818
jaylen-korporaal
Jaylen Korporaal | foto© eigen foto

Succes voor Jaylen Korporaal tijdens de CIV MiniGP Italy series in Ortona. De 13-jarige Nederlander eindigde in de CIV Ohvale 160cc klasse twee keer op het podium terwijl Ruben Nijland en Manny van Tilburg beiden in de punten eindigden in de CIV Ohvale 160cc categorie.

Ruim een week geleden verschenen Jayden Korporaal, Ruben Nijland (13) en Manny van Tilburg (12) in het Italiaanse Ortona aan de start tijdens de CIV MiniGP Italy series. Met meer dan 30 coureurs aan de start in zowel de Ohvale 160cc als ook de Ohvale 190cc werd er op het scherpst van de snede gereden en lieten de jonge wegracetalenten een ongelofelijk hoog niveau zien. De drie Nederlanders stonden hun mannetje, Korporaal in de 160cc categorie en Nijland en Van Tilburg in de 190cc klasse.

Q1 & Q2 Ohvale 160
Dat er met Korporaal rekening gehouden moest worden liet hij al merken op het EK.
Constant was hij in de top 3 te vinden, maar helaas bleven toen de resultaten uit door een aantal tegenslagen. Dit weekend tijdens het CIV-weekend wist Korporaal zich goed staande te houden tussen het Italiaanse geweld. De Nederlander kwalificeerde zich op een verdienstelijk derde plaats.

Race 1 Ohvale 160
Dat Korporaal gebrand was op een goed resultaat dat bleek direct bij de start. Hij wist direct door te schuiven naar de tweede plaats. Met een grote kopgroep was het bloedstollend spannend, maar de jonge Nederlander wist het hoofd koel te houden en na elf ronden als derde de finish te passeren.

Jaylen Korporaal: “Het is zeker niet makkelijk om het op te nemen tegen de grote teams. De motor voelde echter super aan en samen met mijn ouders hebben we superhard gewerkt om dit podium te behalen. Tijdens de race miste ik simpelweg wat topsnelheid om voorbij te komen aan de winnaar, maar al met al ben ik super tevreden.”

Race 2 Ohvale 160
Korporaal kende opnieuw een goede start en ging als tweede de eerste bocht in. Het was bijna een kopie van de eerste race. Nu wisten er vier jongens, waaronder Korporaal, weg te rijden bij de achtervolgers. Na een spannende strijd passeerde Korporaal in deze race als tweede de finish te passeren.

Jaylen Korporaal: “Opnieuw een podium! Ik ben hier echt super blij mee. Binnenkort is de volgende race in Magione, daar kijk ik nu al naar uit en ik ga er alles aan doen om daar weer mee te kunnen strijden voor een podiumklassering. Maar laten we eerst hier maar van genieten, ik het twee mooie race gereden en daar ben ik nogmaals heel erg blij mee.”

Volledige uitslagen races: Race1_160 | Race2_160

Q1 & Q2 Ohvale 190
Manny van Tilburg komt dit seizoen uit voor het MTA Angeluss Junior Team. Dit weekend was de eerste kennismaking van de Nederlander met het voor hem nieuwe team, hetgeen betekende dat er de nodige tijd werd besteed aan het afstellen van de motor. Ondanks dat dit even tijd koste wist Van Tilburg zich als tiende te kwalificeren.

Ruben Nijland kende een succesvol EK met top vijf resultaten. Daarnaast rijdt Nijland dit seizoen ook mee met de Austria MiniGP series. In het Italiaanse geweld stond Nijland echter zijn mannetje hetgeen hem de elfde plaats opleverde in deze kwalificatie

Race 1 Ohvale 190
Van Tilburg en Nijland verloren bij de start enkele posities in het gedrang. Beide wisten zich gedurende de race goed te herpakken hetgeen Van Tilburg een tiende plaats opleverde en Nijland met de vijftiende plaats met het laatste punt aan de haal ging.

Race 2 Ohvale 190
Nijland kwam ditmaal aanzienlijk beter terug uit de startblokken maar in de race had de jonge Nederlander een aantal momentjes wat uiteindelijk resulteerde in een zestiende plaats op de finish. Van Tilburg kende ook een betere start vergeleken met de eerste race en kon zich mengen in de strijd voor een top tien klassering. Ondanks een wonderbaarlijke save kon hij de race toch uitrijden en werd de negende plaats zijn deel.

Ruben Nijland: “Mijn race pace was wel goed, ik heb gevochten voor wat ik waard ben, en m’n vader heeft de motor super voor elkaar gemaakt. Goed weekend gehad en met opgeheven hoofd naar de volgende race.”

Manny van Tilburg: “Ondanks deze negende plaats ben ik niet tevreden. Samen met de mensen van het MTA-team gaan we verder bouwen om mijn een beter gevoel te geven met de motor. Als we daar in slagen dan weet ik zeker dat het allemaal goed komt.”

Volledige uitslagen races: Race1_190 | Race2_190

Met de podiums van Korporaal en de punten voor van Tilburg en Nijland keerde Team NL met een tevreden gevoel terug naar Nederland.

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer: