Collin Veijer heeft zondag zijn uitstekende prestatie in Imola van een dag eerder geen vervolg kunnen geven. De jonge Elf CIV pre-moto3 coureur moest zondagmiddag in de tweede race strijdend voor de zege zijn machine vroegtijdig langs de kant parkeren met een technisch probleem.

Op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola werd dit weekend de derde ronde van het CIV (Campionato Italiano Velocità) verreden. Zaterdagmiddag tijdens de eerste Elf CIV pre-moto3 race zorgde de 13-jarige Collin Veijer voor een geweldige verrassing door in een spannende race de winst voor zich op te eisen en een armade van Italiaanse talenten in het hol van de leeuw te verslaan.

Zondagmiddag stond de tweede wedstrijd van het weekend op het programma en daarin deed Veijer opnieuw van zich spreken. Nadat het startlicht op groen ging mengde Veijer zich meteen weer aan de kop van het veld en vocht hij een verbeten duel uit met o.a. de leider in de tussenstand van het kampioenschap Alessandro Morosi. Doordat het tweetal elkaar een aantal keren afwisselde aan de kop van het veld wisten zich nog twee coureurs bij het tweetal te melden. Helaas ging het na een aantal ronden in het middenveld mis waardoor de wedstrijdleiding de wedstrijd middels een rode vlag situatie stillegde.

Na een korte onderbreking volgde een herstart en het waren Morosi en Veijer die meteen afstand namen van de rest van het veld. Helaas ging het even later mis toen Veijer’s machine stilviel en hij de strijd moest staken en een herhaling van zijn prestatie van een dag eerder in rook op zag gaan.

Terwijl Veijer zijn tranen de vrije loop liet in de pitbox van het Speed Up Factory Team passeerde Morosi als winnaar de finish gevolgd op ruim vier gevolgd door Mattia Rato en Gabriele Mastroluca.

Na van de eerste schrik bekomen te zijn toonde Veijer zich na afloop een groot sportman door vanuit de pitbox naar het parc-fermé te lopen en daar Morosi te feliciteren met zijn overwinning.

Naast Veijer kwam ook Vasco van der Valk zondag opnieuw in actie tijdens de tweede Supersport 600 wedstrijd van het weekend. Net als de pre-moto3 race werd ook deze wedstrijd in twee delen verreden. Een valpartij in het middenveld, waar o.a. voormalig World Superbike coureur Noriyki Haga bij betrokken was, zorgde voor een rode vlag situatie. Na een korte onderbreking volgde er een herstart en was het Marco Bussolotti die na twaalf ronden als winnaar de finish passeerde voor Massimo Roccoli en Lorenzo Gabelini.

Van der Valk, dit weekend met een wildcard aan de start verschijnend, kende een goede tweede race. De Benro Racing coureur wist zijn snelste rondetijd in deze tweede race opnieuw flink aan te scherpen en uiteindelijk als zeventiende de finish te passeren in dit zeer competitieve Italiaanse Supersport geweld.


Volledige uitslagen: pre Moto3 Race 2  | Supersport 600 Race 2