Classic-GP Assen: Revolutionaire race-historie in de ‘Cathedral of Speed’

3584
giacomo-agostini
Giacomo Agostini in actie tijdens de Classic GP Assen | foto© Damon Teerink

Oude tijden herleefden afgelopen weekend bij de eerste editie van de Classic Grand Prix van Assen. Klassieke racemotoren en -auto’s uit vervlogen tijden streden tegen elkaar en waren te zien in demonstraties.

Voor het eerst in de geschiedenis van het TT-circuit werden motorfietsen en auto’s met een revolutionair raceverleden verenigd in de ‘Cathedral of Speed’. Enkele van de grootste motorcoureurs die ooit op Assen hebben geracet; onder hen wereldkampioenen Giacomo Agostini, Phil Read, Carlos Lavado en Dieter Braun deelden de schijnwerpers met 24-Uren van Le Mans racewinnaars als Marco Werner en Gijs van Lennep

De meest succesvolle motorcoureur aller tijden, de Italiaan Giacomo Agostini, was dé ster bij de Motorcycle Legends, met daarin enkele van ‘s werelds meest exclusieve Grand Prix motorfietsen. De Yamaha Racing Heritage Club presenteerde een uitgebreide verzameling succesvolle grand prix racers en crossers en de aanwezigheid van wereldkampioenen Phil Read, Dieter Braun en Carlos Lavado. Tim en Tom Coronel waagden zich op de Eysink motor waarmee hun opa Bertus van Hamersveld in 1932 de TT reed.

Ondanks enkele zware regenbuien gedurende het hele weekend, kwamen fans met duizenden tegelijk naar het TT-circuit om getuige te zijn van de eerste Classic GP Assen in de ‘Cathedral of Speed’.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter