Classic Motorraces Winschoten overschaduwd door zwaar ongeval

937
classic-demo
Classic demo races Winschoten 2018 | foto© RMM

De Classic Motorraces in Winschoten zijn maandag, tweede Paasdag, overschaduwd door een zwaar ongeval. Tijdens de trainingen crashte een zijspancombinatie waarbij twee deelnemende coureurs zwaargewond zijn geraakt. De organisatie besloot na het ongeval het evenement uit respect naar de betrokkenen en overige deelnemers af te gelasten.

Maandag vonden er in het Groningse dorp Winschoten in het teken van het Winschoter Paas Event Classic demo races plaats, races georganiseerde door de Stichting Rijdend Motorsport Musuem (RMM). Helaas ging het even na het middaguur mis tijdens de trainingen.

Volgens Rob Zweep van de organisatie is een zijspan van een motor afgebroken en vervolgens tegen een langs het parcours staand object gebotst. Twee deelnemers raakten hierbij ernstig gewond waarbij één van de slachtoffers bekneld zat.

De trainingen werden meteen stilgelegd om de hulpdiensten – waaronder de brandweer, meerdere ambulances en een traumahelikopter – vrij baan te geven en de slachtoffers medische assistentie te kunnen verlenen.

Wat de exacte verwondingen van de twee slachtoffers zijn is niet bekend, wel besloot de organisatie uit respect naar de betrokkenen en andere coureurs het evenement niet te herstarten en de rest van de dag af te gelasten.

P.s. Het gaat bij Classic Demo races niet om wie het snelst is, maar om regelmaat. Dit houdt in dat de laatst binnenkomende coureur wel de eerste plaats kan behalen. De mensen die dit als hobby hebben zijn veelal oud-coureurs, de één wat bekender dan de ander, maar bovenal liefhebber van deze tak van sport. Wat de rijders met hun motoren doen, is het laten zien hoe het in vroegere jaren toeging.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App