Naast alle actie in onder andere de British Superbike en Supersport klassen waren er zondag nog meer races te zien op het TT Circuit Assen, races waar ook een aantal Nederlanders aan deelnamen.

BeNeCup
Net als in de race op zaterdag kende Nigel Walraven een goede start en ging hij als leider de Haarbocht in voor Leon Jeacock en Ben Godfrey. De Nederlander wist goede rondetijden te rijden en leek comfortabel te zijn aan de leiding. Echter ging het zeven ronden voor het einde mis voor Walraven aangezien zijn Suzuki GSX-R1000 de geest gaf. De verdedigend OW-Cup kampioen moest zijn machine aan de kant van de baan parkeren en zijn race kwam ten einde.

Het was uiteindelijk Ben Godfrey die net als op zaterdag de race wist te winnen met daarachter George Stanley en Sam Cox. Mike Cleutjens was de beste Nederlander op de vierde plaats met daarachter BeNeCup kampioen Sander Claessen en David Hall. Verder waren het Yan Ancia, Daniel Vermaas, Jolanda van Westrenen en Marcel Zuurbier in de top tien. De uitslag van de rest van de Nederlanders kunt u hieronder bekijken in het kopje ‘uitslagen’.

ADAC Junior Cup powered by KTM & British Sidecars
Dennis van Melzen werd achtste in de tweede ADAC Junior Cup race, Kees Endeveld en Jeroen Remmé kwamen als negende over de finish in de tweede British Sidecars race die werd gewonnen door Tim Reeves en Mark Wilkes.

 

Handige links British Superbike Championship Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag vrijdag
Fotoverslag zaterdag
Fotoverslag zondag
Tickets