Cliff Kloots hangt zijn helm ‘vroegtijdig’ aan de wilgen

655
cliff-kloots
Cliff (l) en Robin Kloots (r) - Oschersleben 2019 | foto© Kees Siroo

Cliff Kloots heeft besloten om zijn helm aan de wilgen te hangen. De ONK SuperCup 1000 coureur was voornemens om na dit seizoen te stoppen, de uitbraak van het coronavirus zorgde echter voor een vroegtijdig besluit en einde van een vijftienjarige carrière als wegrace coureur.

Het seizoen 2020 zou voor Cliff Kloots het laatste seizoen zijn als actief wegracecoureur. De Team Cliff Racing coureur had zich tot doel gesteld om zijn carrière in stijl af te sluiten; de runner-up titel van 2019 omzetten in de ONK SuperCup 1000 titel.

De uitbraak van het coronavirus en het daardoor voorlopig niet doorgaan van de OW Cup races zorgen er echter voor dat de situatie anders is geworden. Deze laatste ontwikkelingen hebben Kloots doen besluiten om vroegtijdig te stoppen en het voor gezien te houden als actief wegrace coureur.

Cliff Kloots: “Het is helaas te vroeg tijd voor een nieuw hoofdstuk. Na bijna 15 jaar met heel erg veel plezier geracet te hebben is het voor mij tijd om afscheid te nemen van deze prachtige sport. Ik krijg het steeds drukker met mijn studie en merk dat ik daardoor niet nog een seizoen het maximale kan geven binnen mijn sport. Racen kost enorm veel tijd en geld. Tijd en geld van mensen met een hart voor de sport die het mij gunnen om deze prachtige sport te beoefenen. Ik merk dat ik mij niet meer voor 100% kan focussen op het racen en dat voelt onrechtvaardig. We doen dit met zijn allen en we gaan altijd voor het maximaal haalbare. Nu ik zelf daar straks niet meer aan voldoen kan, voelt het niet goed om door te gaan. Na 15 jaar met heel veel mooie momenten en soms ook heel erg diepe dalen, kijk ik erg tevreden terug. Ik besef mij hoeveel geluk ik heb gehad dat ik deze geweldige sport heb
mogen beoefenen en ben de mensen die dit voor mij mogelijk hebben gemaakt extreem
dankbaar. Jongens het was prachtig, zonder jullie was dit allemaal niet mogelijk geweest!!”

De OW Cup wedstrijden in 2020 zijn tot nu toe vanwege de uitbraak van het coronavirus allemaal uitgesteld. Op dit moment is het nog niet bekend wanneer de eerste races kunnen worden verreden, wel is het bekend dat er op het TT Circuit Assen tot 1 september dit jaar geen wedstrijden mogen worden verreden.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App