Jules Cluzel noteerde de snelste tijd in de eerste World Supersport vrije training op Donington Park voor landgenoot Lucas Mahias. Rob Hartog was de snelste Nederlander met een vijftiende tijd. Jaimie van Sikkelerus was achttiende en Glenn van Straalen eenentwintigste.

De temperatuur in Donington was gestegen naar 21 graden toen de 27 World Supersport coureurs begonnen aan hun eerste vrije training van het weekend. Lucas Mahias was in de eerste helft van de sessie de snelste coureur. Ook de Nederlanders begonnen goed aan hun raceweekend. Halverwege de sessie stond Rob Hartog vijftiende, Glenn van Straalen zeventiende en Jaimie van Sikkelerus achttiende. Met nog twintig minuten op de klok maakte Jules Cluzel een uitstapje buiten de baan, maar een ronde later wist hij de tijd van Mahias te verbeteren. Vervolgens werd het stuivertje wisselen om de eerste positie. Mahias stond nog weer bovenaan, maar uiteindelijk was Cluzel het snelste tijdens de eerste vrije training op Donington Park.

Mahias sloot de training af met een tweede tijd voor Randy Krummenacher, Ayrton Badovini en wildcardrijder Jack Kennedy. Federico Caricasulo eindigde als zesde, ondanks dat hij het laatste kwartier vanwege een crash moest missen. Hartog eindigde als beste Nederlander op een vijftiende plaats. De coureur van Team Hartog – Against Cancer stond praktisch de hele training tussen plaats veertien en zestien. De Belg Loris Cresson eindigde achter Hartog op plaats zestien. Van Sikkelerus noteerde een negentiende tijd. De rijder uit Akersloot moest alleen de laatste minuten van de sessie missen van een technisch probleem. Van Straalen begon goed aan de sessie, maar de EAB Racing Team coureur zakte wat posities in de slotfase en eindigde als eenentwintigste. Kyle Smith kreeg in de openingsfase al technische problemen en de Brit noteerde daarom geen tijd.

Van 16:00 tot 16:50 uur lokale tijd staat de tweede vrije training op het programma.

Handige links Prosecco DOC UK Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App