Jules Cluzel heeft zaterdag in de Superpole sessie voor de WorldSSP klasse op het Chang International Circuit in Thailand de snelste rondetijd gereden en daarmee pole position op zijn naam geschreven voor Randy Krummenacher en Federico Caricasulo; het drietal was slechts 0,089 van elkaar verwijderd. Jaimie van Sikkelerus was wederom de beste Nederlander met de veertiende rondetijd, Rob Hartog klokte de zeventiende tijd en Glenn van Straalen kwalificeerde zich als negentiende. 

Na de Superpole sessie van de WorldSBK klasse kregen de WorldSSP coureurs ook 25-minuten de tijd om zich te kwalificeren voor hun race op zondag. Met een buitentemperatuur van rond de 35°C en een baantemperatuur van ruim 50°C, in combinatie met de hoge luchtvochtigheid, was het een uitdagende sessie voor de World Supersport klasse. In deze klasse is er geen kwalificatieband en moeten de coureurs hun snelste rondetijden gewoon op racebanden rijden.

Meteen vanaf het begin wist Federico Caricasulo zijn naam bovenaan de tijdlijsten neer te zetten en was de Italiaanse coureur het snelst op zijn Yamaha YZF-R6. Dit bleef lange tijd zo staan maar in de slotfase ging bij meer coureurs het tempo omhoog.

Met name Jules Cluzel en Randy Krummenacher waren de twee coureurs die het Caricasulo lastig maakten waarbij Cluzel uiteindelijk met een 1’36.826 de snelste rondetijd klokte en daarmee pole position mocht claimen. Krummenacher noteerde de tweede tijd op slechts 0,029 seconde waarbij Caricasulo uiteindelijk genoegen moest nemen met de derde tijd, ondanks dat hij slechts 0,089 van pole position was verwijderd. Ook werd de snelste rondetijd van de Italiaan afgenomen aangezien hij in die ronde buiten de kerbstones terecht kwam en dus de ‘track limits’ overschreed.

Hikari Okubo noteerde de vierde rondetijd op zijn Kawasaki en werd daarmee de eerste non-Yamaha coureur voor Raffaele de Rosa en Isaac Viñales. De zevende rondetijd kwam op naam van Thomas Gradinger met verder Héctor Barbera, Lucas Mahias en Ayrton Badovini in de top tien. Jaimie van Sikkelerus was wederom de beste Nederlander met de veertiende rondetijd, Rob Hartog klokte de zeventiende tijd en Glenn van Straalen kwalificeerde zich als negentiende.

De WorldSSP race op het Chang International Circuit in Thailand gaat zondag om 08:15 uur Nederlandse tijd van start.

Handige links Pirelli Thai Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App