Jules Cluzel heeft vrijdag in de tweede vrije training voor de WorldSSP klasse op het Chang International Circuit in Thailand de snelste rondetijd gereden voor Randy Krummenacher en Federico Caricasulo en is daarmee de snelste coureur van de dag. Jaimie van Sikkelerus was opnieuw de beste Nederlander met de elfde rondetijd, Rob Hartog kwam naar de negentiende tijd en Glenn van Straalen noteerde de 22e tijd.

De laatste sessie die vrijdag op het programma stond op het Chang International Circuit in Thailand was de tweede vrije training voor de World Supersport klasse. Met een buitentemperatuur van ruim 35°C en een asfalttemperatuur boven de 55°C waren de omstandigheden behoorlijk uitdagend voor de coureurs.

De meeste coureurs leken zich gedurende het grootste gedeelte van de sessie te richten op de afstelling van de machine met het oog op de race van zondag, maar ook de omstandigheden speelden een rol dat rondetijden ten opzichte van FP1 pas aan het einde van de sessie werden aangescherpt.

Het was Jules Cluzel die met een 1’37.641 de snelste rondetijd van de dag wist te rijden voor Randy Krummenacher en Federico Caricasulo. Héctor Barbera en Thomas Gradinger maakten er een Yamaha top vijf van met daarachter Raffaele de Rosa, Isaac Viñales, Lucas Mahias, Hikari Okubo en een zeer verdienstelijke Jaimie van Sikkelerus in de top tien. Rob Hartog kwam in deze sessie naar de negentiende tijd, Glenn van Straalen naar de 21e.

Gezien over beide trainingen ziet de top tien er als volgt uit: Cluzel, Krummenacher, Caricasulo, Barberá, Gradinger, De Rosa, Viñales, Okubo, Mahias en Badovini.

De derde vrije training gaat zaterdagochtend om 05:35 uur Nederlandse tijd van start met de Superpole sessie om 07:40 uur.

Handige links Pirelli Thai Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App