Cluzel grijpt WorldSSP pole in Portimão voor Aegerter, Van Straalen elfde

501
Jules Cluzel - Autodromo Internacional do Algarve | foto© Randy van Maasdijk

Jules Cluzel heeft zaterdagochtend pole position behaald in de World Supersport klasse op het Autodromo Internacional do Algarve. Op het Portugese circuit reed de Fransman de snelste rondetijd voor Dominique Aegerter en Niki Tuuli, Nederlander Glenn van Straalen kwalificeerde zich als elfde.

Zaterdagochtend om 10:25 uur lokale tijd, 11:25 uur Nederlandse tijd gingen de lichten op groen voor de Superpole sessie van de World Supersport klasse op het Autodromo Internacional do Algarve. Met veel zon en een buitentemperatuur van meer dan 20°C waren de omstandigheden zeer gunstig op het Portugese circuit.Het was Can Öncü die ijzersterk uit de startblokken kwam en meteen een 1’44.077 wist te rijden, dat was tot dan toe de beste rondetijd van het weekend. De Turkse bleef lange tijd op de eerste plaats staan totdat de coureurs er in de slotfase van de sessie nog eens goed voor gingen zitten.

Manuel González bewaarde zijn beste rondetijd voor het laatste moment, met een 1’43.854 reed hij de snelste rondetijd ooit op een World Supersport machine op Portimão. Echter werden er op het moment dat hij aan zijn ronde begon gele vlaggen gezwaaid in de eerste sector vanwege een crash van Shogo Kawasaki in bocht 1.

Hierdoor werd de rondetijd van González ongeldig verklaard. Dit betekende dat Jules Cluzel met een 1’43.908 pole position op zijn naam mocht schrijven en het nieuwe ronderecord ook op zijn naam staat. Dominique Aegerter kwam slechts 0,018 second tekort op de Fransman en kwalificeerde zich daarmee als tweede met Niki Tuuli daarachter op de derde plaats.

González eindigde uiteindelijk als vierde voor Can Öncü en Raffaele de Rosa, verder kwalificeerden Steven Odendaal, Federico Caricasulo, Philipp Oettl en Yari Montella zich in de top tien. EAB Racing Team coureur Glenn van Straalen klokte de elfde rondetijd.

De eerste World Supersport race van het weekend op het Autodromo Internacional do Algarve gaat zaterdagmiddag om 15:15 uur lokale tijd, 16:15 uur Nederlandse tijd van start.

 Handige links Motul Portuguese Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter