Jules Cluzel heeft op zaterdagmiddag de pole position behaald op Donington Park voor mede Yamaha coureurs Lucas Mahias en Sandro Cortese. Nederlanders Rob Hartog, Jaimie van Sikkelerus en Wayne Tessels kwalificeerden zich als zeventiende, achttiende en vierentwintigste respectievelijk.

SP1
Op een droog Donington Park met een voorzichtig zonnetje erbij ging op zaterdagmiddag de eerste Superpole sessie van start waarbij de snelste twee coureurs verder konden naar Superpole 2 om daar te strijden voor pole position. Het waren Hikari Okubo en Thomas Gradinger die het snelst waren en verder mochten met Kyle Smith op de derde plaats die daarmee vanaf de dertiende plaats mag starten in de race op zonadg. Loris Cresson noteerde de vierde tijd voor Anthony West en Hannes Soomer.

Rob Hartog noteerde de zevende tijd voor Jaimie van Sikkelerus waardoor beide Nederlanders op de zesde startrij vanaf de zeventiende en achttiende plaats mogen starten. Wayne Tessels noteerde de veertiende tijd wat hem een vierentwintigste startplaats oplevert. Hartog is hiermee de snelste coureur in het European Supersport kampioenschap.

SP2
Voor de tweede Superpole sessie brak de zon door voor het eerst dit weekend wat voor gunstige omstandigheden zorgde voor de WorldSSP coureurs. Het was Sandro Cortese die goed begon en nam de voorlopige pole in handen voor Jules Cluzel en Hikari Okubo.

De coureurs kwamen binnen voor een nieuwe achterband om een ultieme aanval te doen op de poletijd.

Het was Cluzel die daarmee een 1’30.270 wist te rijden en zodoende de pole pakte voor landgenoot Mahias en Cortese. Krummenacher kwalificeerde zich als vierde waardoor de top vier wederom uit Yamaha’s bestaat. Verder waren het Okubo, die in de slotfase crashte, Stapleford, Badovini en Morais in de top tien.

De World Supersport race zal zondag om 12:30 uur Nederlandse tijd van start gaan.

 

Handige links Prosecco DOC UK Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag