Jules Cluzel heeft vrijdagmiddag in de tweede vrije training voor de WorldSSP klasse op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola de snelste rondetijd gereden voor Federico Caricasulo en Ayrton Badovini, echter is Caricasulo de snelste coureur van de dag dankzij zijn tijd in FP1. Jaimie van Sikkelerus was in deze sessie de beste Nederlander met de twintigste rondetijd. 

Vrijdagmiddag om 16:00 uur gingen de World Supersport coureurs het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola op om hun tweede vrije training van de dag te verrijden en daarmee de actie op de Italiaanse baan af te sluiten voor de vrijdag.

Opnieuw waren het de drie Yamaha coureurs Federico Caricasulo, Randy Krummenacher en Jules Cluzel die sterk begonnen en meteen bovenaan de tijdlijst stonden. Ook Lucas Mahias, Ayrton Badovini en wild-card Massimo Roccoli zaten er vanaf de start goed bij.

Echter ging het na zes minuten al mis voor Krummenacher en Corentin Perolari. De twee coureurs crashten bij het uitkomen van bocht 13 (Acqua Minerali) waarna de rode vlag werd gezwaaid. WorldSBK coureur Eugene Laverty kwam hier vanochtend ook ten val en brak vervolgens beide polsen. Voor Krummenacher liep het gelukkig beter af en kon hij zonder al te veel problemen terugkeren naar de pitbox, echter schijnt Perolari zijn sleutelbeen te hebben gebroken.

De sessie werd na zo’n tien minuten hervat en de coureurs gingen de baan weer op om optimaal gebruik te maken van de beschikbare rijtijd.

Federico Fuligni kwam vervolgens ten val bij het insturen van bocht 18 (Rivazza) terwijl landgenoot Caricasulo een kwartier later onderuit ging bij het ingaan van de Variante Alta. Doordat de machine van Caricasulo veel gras en zand op de baan had neergelegd werd de rode vlag opnieuw gezwaaid zodat de marshals dit weer op konden ruimen.

Met iets meer dan twee minuten te gaan werd de sessie opnieuw hervat en gingen de coureurs snel de baan op om nog één snelle ronde te gaan. Sommigen namen hierbij iets te veel risico’s, waaronder Thomas Gradinger, Jaimie van Sikkelerus en Lucas Mahias. De Oostenrijker ging onderuit bij het uitkomen van Acqua Minerali terwijl de Nederlander crashte in de Variante Tamburello en de Fransman de fout in ging bij het insturen voor Acqua Minerali. Alle drie coureurs bleven ongedeerd.

Uiteindelijk reed Jules Cluzel met een 1’51.583 de snelste rondetijd van de sessie voor Caricasulo en Badovini. Verder eindigden Gradinger, Roccoli, De Rosa, Okubo, Mahias, Krummenacher en Fuligni in de top tien. Jaimie van Sikkelerus was de beste Nederlander met de twintigste tijd, Glenn van Straalen werd 22e en Rob Hartog 24e.

Gezien over beide vrije trainingen is Federico Caricasulo de snelste WorldSSP coureur van de dag met een 1’51.278 gereden in FP1.

Een hachelijk moment was er nog voor Rob Hartog. De Nederlander wist ternauwernood een valpartij te voorkomen bij het uitkomen van Variante Bassa, de chicane voor start / finish.

De derde vrije training voor de WorldSSP klasse op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola gaat zaterdagochtend om 09:30 uur van start met de Superpole om 11:40 uur.

 

Handige links Pirelli Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App