Jules Cluzel heeft vrijdagmiddag in de tweede vrije training voor de WorldSSP klasse de snelste rondetijd gereden en is daarmee de snelste coureur van de dag voor Lucas Mahias en Randy Krummenacher. Rob Hartog noteerde de elfde tijd, Wayne Tessels de veertiende, Jaimie van Sikkelerus de 23e en Kevin van Leuven de 25e. 

De tweede vrije training voor de World Supersport klasse op het Circuit de Nevers Magny-Cours ging vrijdagmiddag van start onder zeer zonnige en warme omstandigheden. De coureurs kregen voor de tweede keer van de dag vijftig minuten de tijd om te wennen aan het Franse circuit en hun machine af te stellen.

Het waren opnieuw de twee Franse topcoureurs in de klasse, Lucas Mahias en Jules Cluzel, die sterk begonnen de tweede training van de dag. Het tweetal wilde niets liever dan keihard terugslaan na de pech die ze hadden in de race op het Autódromo Internacional do Algarve Portimão waarbij Cluzel onderuit werd getikt door Cortese en Mahias in laatste ronde voor de finish te maken kreeg met een lekke band.

Het was belangrijk om na de twee vrije trainingen binnen de top tien geklasseerd te staan om daarmee rechtstreekse deelname aan Superpole 2 veilig te stellen. De coureurs verhoogden in de slotfase van de sessie het tempo en er werden snelle ronden op de klok gezet.

Het was een goede dag voor de thuisrijders met Cluzel die de dag afsloot als snelste met een 1’40.941 voor landgenoot Mahias. De derde tijd in deze tweede vrije training werd gereden door Krummenacher voor Cortese en de Fransman Perolari. Daarachter waren het De Rosa, Okubo, Gradinger en Soomer in de top tien. Rob Hartog noteerde een knappe elfde tijd, Wayne Tessels de veertiende, Jaimie van Sikkelerus de 23e en Kevin van Leuven de 25e.

In de gecombineerde tijdlijsten, gezien over de twee verreden vrije trainingen is de top tien als volgt: Cluzel, Mahias, Cortese, Krummenacher, Caricasulo, Perolari, De Rosa, Okubo, Gradinger en Smith. Hartog staat in de gecombineerde tijden als 13e geklasseerd, Tessels 14e, Van Sikkelerus 23e en Van Leuven 25e.

De kwalificatie voor de World Supersport klasse gaat zaterdagmiddag om 14:00 uur van start op het Circuit de Nevers Magny – Cours.

Handige links Acerbis French  Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App