Jules Cluzel heeft de vrijdag in Brno als snelste coureur in de WorldSSP klasse afgesloten. De Fransman reed in de zonnige tweede vrije training de snelste rondetijd voor Sandro Cortese en Randy Krummenacher. Rob Hartog reed een knappe twaalfde tijd, Wayne Tessels kwam naar de negentiende tijd en Jaimie van Sikkelerus noteerde de achtentwintigste tijd. 

Op vrijdagmiddag ging de tweede vrije training voor de World Supersport klasse van start op het Automotodrom. Na een regenachtige start van de dag was de zon ’s middags aanwezig en gingen de coureurs op droog asfalt de Tsjechische baan op.

Met 25 minuten te gaan werd de sessie met een rode vlag onderbroken vanwege safety conditions als gevolg van een valpartij in bocht 5, even later kon deze weer worden hervat.

Het was Jules Cluzel die in de slotfase een 2’03.502 wist te rijden en was daarmee de snelste WorldSSP coureur van de dag. Achter de Fransman waren het Sandro Cortese en Randy Krummenacher. Verder waren het Ayrton Badovini, Federico Caricasulo, Lucas Mahias, Thomas Gradinger, Anthony West, Raffaele de Rosa en Sheridan Morais in de top tien waarmee zij rechtstreekse deelname aan QP 2 hebben zekergesteld.

Rob Hartog reed een knappe twaalfde tijd, Wayne Tessels kwam naar de negentiende tijd en Jaimie van Sikkelerus noteerde de achtentwintigste tijd.

De kwalificatie voor de WorldSSP klasse zal zaterdagmiddag om 14:00 uur van start gaan.

Handige links Acerbis Czech Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag