Ook in de tweede vrije training op Donington Park was Jules Cluzel het snelste. Randy Krummenacher eindigde als tweede. Rob Hartog reed opnieuw een goede sessie die hij als veertiende afsloot. Glenn van Straalen zette een twintigste tijd en Jaimie van Sikkelerus was vierentwintigste in FP2.

De temperaturen lagen rond de 23 graden toen de World Supersport coureurs begonnen aan hun tweede vrije training op Donington Park. Halverwege de sessie stond Lucas Mahias bovenaan op de tijdlijst voor Jules Cluzel. De tweede Franse rijders waren ook al de snelste rijders in FP1. In het tweede deel van de sessie konden de teamgenoten Federico Caricasulo en Randy Krummenacher ook aanhaken bij de tijden van Mahias en Cluzel. In de laatste vijf minuten waren de rijders overal op de baan onderweg naar tijdsverbeteringen.

Cluzel zette nog eens flink aan en verbeterde zijn tijd flink naar een 1’30.888. Krummenacher kon nog enigszins in het spoor blijven van Cluzel en kwam 0.190 seconde tekort. Hannes Soomer werd de verrassing door in de slotfase de derde tijd te zetten. Soomer is de teamgenoot van Jaimie van Sikkelerus bij het MPM WILSport Racedays team. Soomer moest met zijn Honda vier tienden toegeven op tijd van Cluzel. Mahias en Caricasulo sloten de dag als vierde en vijfde af voor Raffaele de Rosa en Ayrton Badovini. Verder in de top-tien eindigden de Engelse wildcardrijders Jack Kennedy (P8) en Brad Jones (P10) met daar tussenin Isaac Vinales met een negende tijd.

Rob Hartog was vrijdag goed op snelheid in Donington. Na de eerste training was Hartog vijftiende. In de tweede training maakte de Kawasaki-coureur een crash mee, maar hij kon al snel weer zijn weg vervolgen. Uiteindelijk wist Hartog een halve seconde van zijn tijd af te halen en eindigde hij op een veertiende plaats. Glenn van Straalen wist zijn tijd uit FP1 met 1,2 seconde aan te scherpen en eindigde de dag in twintigste positie. Van Sikkelerus was de enige coureur die tijd uit de ochtend niet wist te verbeteren. Van Sikkelerus eindigde als vierentwintigste in de tweede training. Met zijn tijd uit FP1 staat de coureur uit Akersloot tweeëntwintigste in de gecombineerde uitslag.

Handige links Prosecco DOC UK Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App