De World Supersport race op Imola is op zondagochtend gewonnen door Jules Cluzel. In een hevige strijd tussen vier coureurs bleek de Fransman het sterkst voor Federico Caricasulo en Raffaele de Rosa. Rob Hartog kwam als elfde over de finish en is daarmee winnaar in de European Supersport klasse.

Voorafgaand aan de race was er op de grid veel aandacht voor Kenan Sofuoglu. De race op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola zou de laatste zijn in de carrière van de vijfvoudig World Supersport wereldkampioen. Zover kwam het echter niet, na de warm-up lap zette de vijfvoudig wereldkampioen zijn Kawasaki in de pitbox van zijn Kawasaki Pucceti Racing Team – na twee maanden niet op de motor te hebben gereden vanwege een blessure had Sofuoglu zijn moeder, familie en de Turkse president beloofd niet van start te gaan in de race.

In warme en zonnige omstandigheden ging om 11:30 uur de race van start. Polesitter Lucas Mahias kwam goed van zijn plaats maar het was winnaar van de race in Assen, Jules Cluzel, die de leiding in handen nam bij het ingaan van de eerste bocht. Achter het duo was het wild-card Massimo Roccoli met Nederlander Rob Hartog daar achter op de vierde plaats.

Er ontstond een kopgroep bestaande uit Cluzel, Mahias, Roccoli, Caricasulo en De Rosa met daar achter Cortese die na een teleurstellende kwalificatie naar voren was gekomen. Hartog was inmiddels teruggevallen naar de zevende plaats in gevecht met Tuuli en Cresson.

In de vierde ronde nam Mahias de leiding over en probeerde een gat te slaan naar Cluzel en Caricasulo achter zich. De Fransman slaagde hierin en wist een marge van een seconde op te bouwen. Echter ging het daarna mis voor de huidig World Supersport wereldkampioen aangezien hij zijn Yamaha YZF-R6 onderuit schoof in de Variante Alta bocht. Wel kon hij verder maar was hij teruggevallen naar de twintigste plaats en was de kans op de overwinning volledig verkeken.

Hierdoor nam Caricasulo de leiding over en wist op zijn beurt een gat te slaan naar de achtervolgende groep bestaande uit Cluzel, Cortese en De Rosa die in een hevig gevecht verwikkeld waren. Echter maakte ook de Italiaan een fout in één van de chicanes en viel terug naar de vierde plaats waardoor het drietal voor zich nu streed voor de overwinning. Achter Caricasulo was het Tuuli op de vijfde plaats met Hartog daar achter onderweg op een knappe zesde plaats.