Fotograaf René Legerstee is al geruime tijd ongeneselijk ziek en sinds enige tijd uitbehandeld. De 66-jarige Assenaar had zich voorgenomen om dit weekend tijdens de Nederlandse ronde van het World Superbike Championship in Assen afscheid te nemen van zijn motorsport collega’s.

Zoals bekend kon het evenement op het TT Circuit Assen dit weekend vanwege de uitbraak van het coronavirus geen doorgang vinden. Een flinke domper dus voor Legerstee die hier zo naar uit had gekeken.

Na een bericht in o.a. het Algemeen dagblad, diverse regionale kranten en in de Asser Courant – de krant waar Legerstee ook lange tijd werkzaam was – nam Eurosport commentator Iwan van der Valk het initiatief om het ‘WK Superbike’ dan zondagmiddag maar bij de Asser fotograaf in de straat te organiseren.

Lees ook: René heeft al 14 jaar kanker: ‘Het leven is goed voor mij geweest
Lees ook: Fotografen en coureurs brengen in Assen laatste eerbetoon bij woning zieke René Legerstee

Jaimie van Sikkelerus, plaatsgenoot Dion Otten, Kervin Bos als stand-inn op de Ten Kate Racing Yamaha machine van Loris Baz en Van der Valk zelf kwamen zondag aan het begin van middag de straat binnen rijden om voor de woning van Legerstee al kabaal makend te stoppen. Terwijl zich voor de woning inmiddels ook een ‘klein’ aantal collega motorsport fotografen hadden verzameld kwam Legerstee in gezelschap van zijn naaste familie naar buiten om het schouwspel gade te slaan.

Het werd een emotionele ontmoeting en afscheid van zijn motorsport collega’s, heel anders dan Legerstee zich had voorgesteld, niet op zijn zo geliefde TT Circuit Assen maar thuis voor de deur bij de Assenaar die volgende maand nog zijn 67e verjaardag hoopt te mogen vieren.

Onderstaand de reportage welke Karin Mulder vanmiddag maakte voor RTV Drenthe.

Beste Rene, zoals je ongetwijfeld weet hebben we de afgelopen week als Racesport.nl onze bijdrage geleverd aan deze ontmoeting. Om het kleinschalig te houden i.v.m. het coronavirus, de daarbij geldende beperkingen en de wetenschap dat er meer mensen zouden komen dan de bedoeling (en afspraak) was hebben we besloten om niet persoonlijk aanwezig te zijn om zo de initiatiefnemers niet in de problemen te brengen. Ondanks onze afwezigheid, sterkte in deze moeilijke tijd en bedankt voor de altijd prettige samenwerking.
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App