Collin Veijer genomineerd voor de (sport) Held van de Maand november

4987
collin-veijer
Collin Veijer | foto© Randy van Maasdijk

Collin Veijer is deze maand één van de sporters die door het medium Helden is genomineerd voor de Held van de Maand. Als motorsportliefhebbers gaan we natuurlijk massaal stemmen op de 18-jarige Liqui Moly Husqvarna Intact GP coureur die onlangs de Moto3 race van de Grand Prix van Maleisië op zijn naam wist te schrijven en daarmee de eerste Nederlandse Grand Prix winnaar werd sinds 33 jaar.

Onderstaand de uitleg en de mogelijkheid tot stemmen. Als motorsport medium zijn we dagelijks druk om onze prachtige sport te promoten. Door te stemmen op Collin Veijer kunnen we er met ons allen voor zorgen dat de Nederlandse motorsport op een fantastische manier wordt gepromoot. Mag Collin Veijer ook op jouw stem rekenen?

Wie wordt de Held van de Maand november?
Elke maand gaat Helden op zoek naar de Held van de Maand. Sporters die opvielen door hun mooie verhalen, prestaties of door de maatschappelijke impact die ze hebben gehad, kunnen genomineerd worden. De bezoekers van de social mediakanalen van Helden bepalen uiteindelijk welke sporter zich Held van de Maand mag noemen. Voor de maand november zijn baanwielrenner Jeffrey Hoogland, voetbalster Sherida Spitse, Motorcourreur Collin Veijer, fietster Fem van Empel en schaatser Kjeld Nuis genomineerd.

De genomineerden
Jeffrey HooglandKoning van de kilometer Jeffrey Hoogland verbeterde het wereldrecord. Na de WK in Glasgow moest alles wijken om het record van de Fransman François Pervis te verbreken op de kilometer. Hij reed maar liefst 0,896 seconden van het tien jaar oude record af.

 Sherida SpitseAjax-aanvoerster Sherida Spitse loodste haar ploeg naar een prachtige overwinning in de Champions League. Voor het eerst speelden de vrouwen in de Johan Cruijff ArenA, waar Paris Saint-Germain met 2-0 werd verslagen. Sherida maakte de tweede goal. Sherida maakte de opmars van het Nederlandse vrouwenvoetbal van jongs af aan mee. Ze debuteerde op haar zestiende al in het Nederlands elftal en speelde in de Eredivisie onder andere voor SC Heerenveen en FC Twente.

Collin VeijerDe pas 18-jarige motorcoureur Collin Veijer schreef geschiedenis. Hij won de Moto 3 Grand Prix van Maleisië en werd zo de eerste Nederlandse winnaar sinds 1990. Tijd om feest te vieren was er niet. Voor de camera’s vertelde Collin dat hij alweer bezig was met de volgende race in Qatar. Na een droogte van 33 jaar is er weer hoop voor de Nederlandse motorsportliefhebbers.

Fem van EmpelVanaf het moment dat Fem van Empel aan de start stond bij de elite, begon ze al met winnen. Er lijkt geen maat op haar te staan. Afgelopen maand prolongeerde ze haar Europese titel in het veldrijden. Ze vermorzelde de concurrentie. Het ging niet zo makkelijk als dat het eruit zag, gaf Fem na afloop aan. Ze reed met negatieve gedachtes rond en vond het moeilijk om de positieve vibe erin te houden. Nergens voor nodig. Fem won dit seizoen alle races waar ze van start ging.

Kjeld NuisKjeld Nuis pakte een dubbelzege tijdens het wereldbeker weekend in Beijing. Zowel op de 1000 als de 1500 meter was hij de sterkste. Twee jaar geleden tijdens de Spelen won Kjeld de 1500 meter op dezelfde baan. Een mooie terugkeer op zijn olympische troon. Daarnaast wist hij zich twee jaar geleden niet te kwalificeren voor de 1000 meter op de Spelen. In Beijing was het tijd voor zijn revanche, zei Kjeld na afloop.

Stemmen
Stemmen kan tot en met donderdag 30 november via helden.media/heldvandemaand

Eerdere winnaars en prijzen
De winnaar van de Held van de Maand-verkiezing is automatisch genomineerd voor de Held van het Jaarpublieksverkiezing. De Held van het Jaar wint een Schoolplein14 van de Johan Cruyff Foundation en een sieraad van GASSAN.

Eerdere Held van de Maand-verkiezingen werden dit jaar gewonnen door: Jutta Leerdam, Femke Bol, Lutsharel Geertruida, Sifan Hassan, Quilindschy Hartman, Maarten van der Weijden, Laura Aarts, Max Verstappen en Anne Luijten.

Collin Veijer merchandise verkrijgbaar in de Racesport.nl/shop

*Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en verzendkosten.Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.