Column Glenn van Straalen: “Het hebben van een snelle teamgenoot gaat mij sterker maken”

2078
Glenn van Straalen | © Randy van Maasdijk

Op Racesport.nl hebben we dit seizoen een aantal vaste columnisten die wekelijks hun visie delen over de actualiteiten in de motorsport. Deze vooraanstaande namen uit de Nederlandse motorsport kunnen dankzij hun positie een unieke inkijk geven in hoe het er met name achter de schermen aan toegaat. 

Deze week is Glenn van Straalen, vanaf 2024 rijdend voor het Pata Yamaha Ten Kate Racing team in het World Supersport kampioenschap, onze columnist. Hij vertelt over de teampresentatie van vorige week, zijn planning voor de winter en zijn nieuwe teamgenoot.


Een week geleden hadden we de teampresentatie van Ten Kate Racing en het was mooi om zoveel mensen daar te zien, zowel degenen die betrokken zijn bij het team als de vele mediavertegenwoordigers. Het was een goed georganiseerde bijeenkomst. Daarnaast was het ook fijn om alle media nu op één dag te woord te kunnen staan in plaats van dat op allemaal verschillende dagen te doen. Ik ben druk bezig om de groep mensen om mij heen uit te breiden dus dan is het mooi om alle media dingen in één middag af te ronden.

Toen ik de motor zo zag staan had ik er eigenlijk meteen op willen stappen maar we gaan in januari volle bak aan de slag om in februari zo goed mogelijk aan de start te staan in Australië. Dan hebben we tot en met Assen meteen een aantal raceweekenden redelijk achter elkaar waarna we een aantal weken rust hebben. Die moeten we zien te overbruggen waarna we in het resterende gedeelte van het seizoen ook een behoorlijk strak schema hebben. Tot en met het raceweekend in Assen staat mijn agenda in ieder geval al redelijk vol.

Winterbesteding
In januari ga ik naar Spanje om te trainen waarbij ik alleen een keer terugkom voor een avond met mijn sponsoren. Vervolgens ga ik terug naar Spanje om daar te testen met het team, niet veel later gaan we alweer naar Australië. Het is beter om daar iets eerder heen te gaan zodat je went aan het tijdverschil.

Ik denk dat het goed is om te trainen in Spanje omdat je daar veel op de motor traint, uiteindelijk ga je daar op het circuit harder van rijden. Het is met alles zo dat hoe vaker je het doet des te beter het gaat. Laatst was ik daar samen met Collin Veijer en Owen van Trigt, je merkt dat ze het op deze manier al zo’n twee jaar doen. Het is leuk om te zien hoe zij dat aanpakken.

Teamgenoot Stefano Manzi
Het is goed dat ik komend seizoen een snelle teamgenoot heb met Stefano. Het blijft wel zo dat je teamgenoot ook meteen je eerste concurrent is. Het plan met Ten Kate Racing is om de samenwerking langer dan een jaar te laten duren en ik denk dat ik nu al competitief ben. Ik verwacht dat ik mijn momenten kan pakken om het hem heel moeilijk te maken. Het zal ook beter zijn voor mij om problemen sneller op te lossen als ik die heb door middel van het delen van de informatie. Ik denk dat het wel een voordeel is om een snelle teamgenoot te hebben.
Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube                            Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’