Comeback Allard Kerkhoven tijdens 2020 OW Cup-finaleraces in Assen

158
allard-kerkhoven
Allard Kerkhoven (l) en Patricia Kok (r) | foto© Van der Flier Racing

Allard Kerkhoven zal zaterdag 10 oktober tijdens de OW Cup finaleraces op het TT Circuit Assen zijn comeback maken als coureur. De voormalig Dutch Superbike coureur gaat van start in de ONK SuperCup 600 klasse waar hij binnen Van der Flier Racing als vervanger op zal treden van de geblesseerde Patricia Kok.

Van der Flier Racing zal komend weekend tijdens de finaleraces van het 2020 OW Cup opnieuw met twee coureurs aan de start verschijnen. Vanwege een blessure van Patricia Kok moest het team op zoek naar een vervanger en deze heeft men gevonden. Allard Kerkhoven zal zaterdag 10 oktober plaatsnemen op de machine van Patricia Kok, de jongedame die momenteel nog herstellende is van haar blessures die ze begin september opliep bij een crash tijdens de ONK SuperCup 600 race op het TT Circuit Assen.

Hoewel Kerkhoven het vanzelfsprekend erg betreurt dat Kok niet zelf kan rijden, is hij wel erg enthousiast om zijn debuut te maken in de ONK SuperCup 600 klasse op de Van der Flier Racing Yamaha R6.

Allard Kerkhoven: Al vanaf het moment dat Van der Flier Racing begin vorig jaar begon met het opbouwen van een paar erg mooie Yamaha racers was ik nieuwsgierig hoe ze zouden rijden. Hoewel het natuurlijk een geluk bij een ongeluk is, ben ik erg blij dat ik deze kans krijg. Racen op een Supersport 600 is voor mij erg lang geleden. Hoewel ik door mijn vriendin Manouk soms al een kansje krijg om op een 600cc motor te rijden, weet ik wel dat het echt fun blijft. Ook had ik vorige week maandag al de grote eer om met de Yamaha R6 van Elvira Hensums op Assen te mogen rijden, waardoor ik er nog meer zin in heb gekregen. Toch weet ik wel dat het geen makkelijke opgave zal worden. Al hoop ik stiekem op in ieder geval één natte race op zaterdag, wie weet kan ik dan ook weer wat mensen verrassen.”

Gelukkig voor Kerkhoven kan er vrijdag eerst nog getraind worden op het TT Circuit Assen. Voor de voormalig Dutch Superbike coureur is het vooral te hopen dat de baan dan droog is zodat de juiste afstelling gevonden kan worden.

Net zoals de laatste jaren bij de OW Cup-finale staat er op zaterdag maar één kwalificatie en twee races gepland. Hoewel er jammer genoeg nog altijd geen publiek toegestaan is bij de races, zal deze race wel extra goed te volgen zijn op OW Cup TV op Youtube met maar liefst 9 camera’s langs de baan.

Jammer genoeg voor Kerkhoven is zijn bekende startnummer 35 reeds in gebruik en zal hij daarom met nummer 135 aan de start verschijnen.

Handige links finale races OW Cup Assen 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App