Wil jij in 2020 op het circuit de strijd aangaan met nog ruim 20 jonge coureurs op een hagelnieuwe Yamaha YZF-R125? Wil je jouw raceskills verbeteren met aandacht en persoonlijke begeleiding op en naast de baan? Wil je betaalbaar racen in een competitieve klasse waarin je optimaal wordt voorbereid om door te stromen naar een wegraceklasse zoals de Yamaha R3 Cup? Dan is de Yamaha KicXstart R125 Cup jou op het lijf geschreven!

De Yamaha R125 Cup gaat alweer het negende seizoen in en is inmiddels uitgegroeid tot een zeer populaire opstapklasse, niet in de laatste plaats vanwege de lichtgewicht Supersport motor waarmee gereden wordt. De 2020 Yamaha YZF-R125 heeft een op de YZF-R1 geïnspireerde krachtige en agressieve uitstraling en voelt zich uitstekend thuis op de korte circuits waar de Cup in actie komt.

De klasse is niet alleen een ideale opstap voor jonge onervaren rijders, maar ook een prima doorstroming voor coureurs die al ervaring hebben opgedaan met minibikes of kleinere motoren. Bij ieder evenement kan je rekenen op persoonlijke begeleiding van Yamaha KicXstart R125 Cup coördinator Bob Withag, een zeer ervaren testcoureur en voormalige motorcoureur op hoog niveau.

De Yamaha KicXstart R125 Cup wordt actief ondersteund door Yamaha Motor Europe, branche Nederland. Hierdoor kan de 2020 Yamaha YZF-R125 tegen een zeer scherpe prijs worden aangeboden. De R125 Cup wegracekit wordt tegen een geringe meerprijs geleverd en omvat kuipwerk in de Cup-kleuren, stalen remleidingen, een set racebanden, voorremhendel beschermbeugel, killswitch, race-uitlaatsysteem, speciaal luchtfilter en een mileumat.

Met deze set ben je helemaal klaar voor het wedstrijdseizoen van het KNMV NK Junior Moto Racing dat bestaat uit een voorjaarstraining en acht wedstrijden op verschillende, uitdagende circuits door het hele land. Naast dat er gestreden wordt voor de kampioenstitel, is er voor nieuwkomers een speciaal Rookie-klassement. Voor de winnaar van het overall-klassement stelt Yamaha Motor Nederland een raceklare Yamaha R3 beschikbaar, om een seizoen lang in de Yamaha R3 Cup mee te kunnen rijden.

De wedstrijdverslagen en alle tussentijdse nieuwsupdates zijn te volgen via het toonaangevende magazine KicXstart, op motorsportsite Racesport.nl en natuurlijk via de website van de Yamaha KicXstart R125 Cup. Hier vind je ook alle overige informatie over de competitie en de Yamaha YZF-R125 met de wegracekit.

Nieuwsgierig geworden? Kijk snel op www.Yamaha-R125-Cup.nl!

NK Junior Moto Racing Kalender 2020

  • 25/26 april                      TT Junior Track Assen
  • 16 mei                            Berghem*
  • 1 juni                              Staphorst
  • 13/14 juni                       TT Junior Track Assen
  • 8/9 augustus                  TT Junior Track Assen
  • 22 augustus                    Veldhoven*
  • 19 september                 Berghem*
  • 26/ 27 september         TT Junior Track Assen

* Onder voorbehoud

 


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App