Corné Heikamp stopt met racen

113
corne-heikamp
Corné Heikamp | foto© Pim Hendriksen

Corné Heikamp stopt met racen. Het seizoen 2020 had zijn laatste jaar moeten worden, maar nu er tot 1 september geen wedstrijden zijn heeft Heikamp besloten om vroegtijdig te stoppen als actief coureur. Heikamp kwam de afgelopen seizoenen uit in de ONK SuperCup 600 klasse van de OW Cup.

Corné Heikamp begon in 2015 met racen in de SportCup 600 klasse van de OW Cup. Is het jaar werd er een tweede plaats behaald, waardoor de coureur uit Veenendaal in 2016 direct overstapte naar de hoogste 600cc categorie van de OW Cup; de SuperCup 600 klasse. De inmiddels 34-jarige Heikamp bleef groeien en vond in de afgelopen jaren de subtop van de ONK SuperCup 600 categorie. Heikamp zelf wilde meer en gaan voor de titel.

Echter zat het in 2019 totaal niet mee met diverse stevige crashes en bijbehorende blessures. Het seizoen 2020 had het laatste raceseizoen van Heikamp moeten worden. Omdat er tot 1 september geen wedstrijden gereden kunnen worden en in combinatie met zijn rol als ondernemer, heeft Heikamp besloten eerder dan gepland te stoppen als actief coureur. Heikamp blijft wel actief in de paddock om zijn vriendin Anne van Galen te ondersteunen bij haar race-activiteiten in de ONK SuperCup 600 klasse.

Corné Heikamp: “In 2019 wilden we voor de titel gaan. Het werd een jaar waarin werkelijk alles tegen zat; vier nulscores met veel lichamelijke blessures en ernstige crashes, ben ik uiteindelijk tot een zesde plek in het kampioenschap gekomen. 2020 wilde ik opnieuw voor de titel gaan, om daarna ongeacht het resultaat te stoppen met de sport. Jammer genoeg hebben we dit jaar geen seizoen en heb ik na verschillende opties te hebben overwogen, besloten om helaas vroegtijdig te moeten stoppen. Niet het einde waar ik op gehoopt had, maar het is wat het is. Als ondernemer loop ik veel risico en wegens het overwegen van een zakelijke uitbreiding lijkt stoppen de enige gezonde keuze. Wel blijf ik de aankomende jaren nog op de paddock actief. Ik blijf samen met Anne het team managen en zal Anne volgend jaar als monteur ondersteunen in haar SuperCup seizoen.”Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App