Corné Heikamp stopt met racen. Het seizoen 2020 had zijn laatste jaar moeten worden, maar nu er tot 1 september geen wedstrijden zijn heeft Heikamp besloten om vroegtijdig te stoppen als actief coureur. Heikamp kwam de afgelopen seizoenen uit in de ONK SuperCup 600 klasse van de OW Cup.

Corné Heikamp begon in 2015 met racen in de SportCup 600 klasse van de OW Cup. Is het jaar werd er een tweede plaats behaald, waardoor de coureur uit Veenendaal in 2016 direct overstapte naar de hoogste 600cc categorie van de OW Cup; de SuperCup 600 klasse. De inmiddels 34-jarige Heikamp bleef groeien en vond in de afgelopen jaren de subtop van de ONK SuperCup 600 categorie. Heikamp zelf wilde meer en gaan voor de titel.

Echter zat het in 2019 totaal niet mee met diverse stevige crashes en bijbehorende blessures. Het seizoen 2020 had het laatste raceseizoen van Heikamp moeten worden. Omdat er tot 1 september geen wedstrijden gereden kunnen worden en in combinatie met zijn rol als ondernemer, heeft Heikamp besloten eerder dan gepland te stoppen als actief coureur. Heikamp blijft wel actief in de paddock om zijn vriendin Anne van Galen te ondersteunen bij haar race-activiteiten in de ONK SuperCup 600 klasse.

Corné Heikamp: “In 2019 wilden we voor de titel gaan. Het werd een jaar waarin werkelijk alles tegen zat; vier nulscores met veel lichamelijke blessures en ernstige crashes, ben ik uiteindelijk tot een zesde plek in het kampioenschap gekomen. 2020 wilde ik opnieuw voor de titel gaan, om daarna ongeacht het resultaat te stoppen met de sport. Jammer genoeg hebben we dit jaar geen seizoen en heb ik na verschillende opties te hebben overwogen, besloten om helaas vroegtijdig te moeten stoppen. Niet het einde waar ik op gehoopt had, maar het is wat het is. Als ondernemer loop ik veel risico en wegens het overwegen van een zakelijke uitbreiding lijkt stoppen de enige gezonde keuze. Wel blijf ik de aankomende jaren nog op de paddock actief. Ik blijf samen met Anne het team managen en zal Anne volgend jaar als monteur ondersteunen in haar SuperCup seizoen.”


Speel mee met het MotoGP Jaarspel. Minimaal 1.750 Euro aan prijzen!

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App