Het coronavirus houdt momenteel de gemoederen in de wereld behoorlijk bezig, zo ook binnen de MotoGP paddock. Het virus verspreidt zich momenteel met name in Italië en Japan behoorlijk snel, en aangezien voor teamleden die woonachtig zijn in deze gebieden inmiddels de nodige beperking zijn opgelegd kan dit zomaar eens grote gevolgen hebben voor de opening Grand Prix van 2020 over ruim een week in Qatar.

Over de hele wereld is er bezorgdheid over het coronavirus. Beperkte het zich in eerste instantie tot China inmiddels verspreidt het virus zich razendsnel over de rest van de wereld en worden er vanuit diverse landen besmettingsgevallen en zelfs dodelijke slachtoffers gemeld. In Europa lijkt Noord-Italië op dit moment het zwaarst getroffen, een gebied waar inmiddels al meer dan tien dodelijk slachtoffers gemeld zijn en waar inmiddels de nodige maatregelen getroffen zijn.

Het getroffen gebied in Noord-Italië houdt de gemoederen binnen de MotoGP paddock ook aardig bezig, dit aangezien er niet alleen een groot aantal MotoGP Teams gevestigd zijn (Aprilia Racing, Ducati, Yamaha, LCR Honda, Pramac Racing en Suzuki) maar ook veel mensen die werkzaam zijn in de MotoGP paddock woonachtig zijn in deze gebieden.

Er worden inmiddels dan ook al de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen, zo besloot Team Suzuki Ecstar dat alle medewerkers van het team na de Official MotoGP Test op het Losail International in Qatar dienden te blijven en geen toestemming kregen om naar huis terug te keren. Deze voorzorgsmaatregel werd genomen vanwege het feit dat een groot aantal medewerkers woonachtig zijn in en nabij de getroffen gebieden in Italië en eenmaal thuis geen toestemming meer zouden krijgen om komende week terug te keren naar Qatar.

Het Monster Energy Yamaha MotoGP Team en Honda volgden het voorbeeld van Suzuki, zij besloten dat alle Japanse engineers tot na afloop van de Grand Prix in Qatar dienden te blijven.

Nadat Dorna onlangs bekend maakte dat de tweede Grand Prix van het seizoen in Thailand (20-22 maart aanstaande) gewoon doorgang kon vinden lijken de zorgen zich nu met name op de eerste Grand Prix van het seizoen in Qatar toe te spitsen.

In Qatar is tot nu toe geen verdacht geval van coronavirus aan het licht gekomen. Maar op de “Hamad International Airport” zijn de voorzorgsmaatregelen inmiddels wel verhoogd. De minister van Volksgezondheid van Qatari, dr. Hanan Mohamed Al Kuwari, heeft gisteren opgeroepen om alle vluchten naar landen als Italië en Japan uit te stellen. Bovendien zullen alle aankomende passagiers in Doha binnenkort worden onderworpen aan uitgebreide gezondheidscontroles. Zo worden passagiers afkomstig uit Zuid-Korea, China en Iran al naar speciale quarantaine ruimtes gebracht. De verwachting is dat het aantal landen waarvoor deze maatregelen zullen gelden de komende dagen fors uitgebreid zal gaan worden.

Als deze maatregelen daadwerkelijk doorgevoerd zullen worden dan kan dat grote gevolgen hebben voor een groot aantal medewerkers in de MotoGP paddock, en mochten deze mensen volgend weekend niet op tijd of helemaal niet aanwezig kunnen zijn op het Losail International Circuit dan kan dat verstrekkende gevolgen hebben voor het doorgaan van het evenement.

Moto2 en Moto3
Het goede nieuws is dat alle Moto3 en Moto2 teams inmiddels al aanwezig zijn in Qatar voor de Official Moto3 & Moto2 Test die de vrijdag, zaterdag en zondag op het programma staat. Geen van allen ondervond de afgelopen dagen hinder om naar Qatar te reizen en het land binnen te komen.

Wij houden jullie de komende dagen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 


Speel mee met het MotoGP Jaarspel. Minimaal 1.750 Euro aan prijzen!

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App