De IDM organisatie heeft het eerstvolgende evenement dat op de kalender stond van 3 t/m 5 juli op Tsjechische circuit van Most geannuleerd. Organisator Motor Presse Stuttgart blijft wel alles in het werk stellen om een IDM kampioenschap 2020 te organiseren.

Vanwege de corona-uitbraak zijn er ook in het Internationalen Deutschen Motorradmeisterschaft, afgekort IDM, al diverse evenementen afgelast. Het eerstvolgende evenement dat nog op de kalender stond was van 3 t/m 5 juli op het Autodrom Most in Tsjechië. Dit evenement is vandaag door organisator en promotor Motor Presse Stuttgart ook gecanceld. De organisatie geeft als reden de geldende reisbeperkingen in combinatie met het ontbreken van duidelijke richtlijnen voor de uitvoering van een raceweekend.

IDM serie manager Normann Broy: “Zoals we er nu voorstaan kunnen we nog geen vlotte doorgang van het evenement in Most garanderen. Daarom hebben we de besloten om voor veiligheid te gaan en de teams en coureurs duidelijkheid te geven. De rijders zullen pas in de komende weken voor het eerst dit seizoen kunnen testen, omdat de racebanen tot nu toe gesloten waren vanwege de corona-uitbraak.”

Organisator Motor Presse Stuttgart benadrukt in hun persbericht nogmaals dat ze alles in het werk stellen om, ondanks de moeilijke situatie, een IDM kampioenschap in 2020 mogelijk te maken. Het IDM-evenement eind juli in Schleiz en de IDM Superbike races half juli op de Nurburgring waren al gecanceld. Vanwege de geldende regels rond evenementen in Nederland, kan het IDM op het TT Circuit Assen in augustus ook niet plaatsvinden. Voor nu staan nog de IDM evenementen in september op de Lausitzring en Hockenheimring op de kalender. Mocht er dan gereden kunnen worden, dan zou de kalender nog aangevuld kunnen worden met meer evenementen.