FIM, IRTA en Dorna hebben zondagavond officieel bekend gemaakt dat de MotoGP klasse uit het programma gehaald is van de komend weekend te verrijden Grand Prix of Qatar. De Moto3 -, de Moto2 klasse en de Idemitsu Asia Talent Cup zullen komend weekend wel gewoon hun races rijden.

De voortdurende uitbraak van het coronavirus heeft ertoe geleid dat er in Qatar reisbeperkingen van kracht zijn geworden die onder andere gevolgen hebben voor passagiers uit Italië. Vanaf zondag worden alle passagiers die in Doha aankomen met rechtstreekse vluchten uit Italië, of die in de afgelopen 2 weken in Italië zijn geweest, direct in quarantaine geplaatst voor een minimum van 14 dagen. Aangezien Italië een belangrijke rol speelt in het kampioenschap en in met name in de MotoGP klasse – zowel op de baan als daarbuiten – is besloten om de MotoGP wedstrijd en dus ook de trainingen kwalificaties te annuleren.

Aangezien de teams en rijders van de Moto2 – en Moto3 klasse al in Qatar zijn vanwege de driedaagse officiële test op Losail International Circuit eerder deze week, zullen de races van beide categorieën mogelijk zijn.

De lichtgewicht en middenklasse zullen daarom van 6 tot en met 8 maart deelnemen aan hun seizoensopener. Hetzelfde geldt voor de Idemitsu Asia Talent Cup, die zoals oorspronkelijk gepland twee races zullen rijden tijdens de Grand Prix of Qatar.

FIM, Dorna en IRTA hebben tevens bekend gemaakt dat de tweede Grand Prix van het seizoen in Thailand – twee weken na Qatar op de kalender – vanwege dezelfde redenen voorlopig ook geen doorgang zal vinden. Deze Grand Prix zal nu zo goed als zeker verplaatst worden naar oktober.

Later meer….

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App