Ook het WorldSBK evenement in Oschersleben, dat op het programma stond in het weekend van 31 juli t/m 02 augustus, is vanwege de uitbraak van het coronavirus definitief afgelast. Dorna is echter voornemens om een week later het seizoen te hervatten op het circuit van Jerez de la Frontera.

Ook de Duitse ronde van het 2020 FIM Superbike World Championship gaat dit jaar definitief niet door. Het evenement dat dit seizoen voor het eerst weer in Oschersleben verreden zou worden kan niet doorgaan vanwege de door de Duitse overheid ingestelde beperkte maatregelen waarin grote publieksevenementen tot 01 september van dit jaar niet zijn toegestaan.

Dorna heeft het evenement nu definitief van de kalender gehaald en bekend gemaakt dat er dit jaar geen vervangende datum later in het seizoen zal komen. In hetzelfde bericht heeft Dorna bekend gemaakt dat men voornemens is begin augustus de Spaanse ronde van het kampioenschap op het circuit te willen gaan organiseren.

Tijdens een video vergadering tussen Juan Antonio Marín, vice-voorzitter van de Andalusische regering, Mamen Sánchez Díaz, burgemeester van Jerez de la Frontera, en Carmelo Ezpeleta, CEO van Dorna Sports hebben partijen overeenstemming bereikt over het organiseren van het evenement begin augustus op Circuito de Jerez – Angel Nieto. Zodra de toestemming van de Spaanse regering is ontvangen, zal de Spaanse ronde definitief doorgaan.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App