Als gevolg van de voortdurende uitbraak van het coronavirus (COVID-19) zijn er verdere wijzigingen aangebracht in de 2020 kalender van het FIM Superbike World Superbike Championship. Zo zullen de wedstrijdweekenden in Aragon en Misano later in het jaar verreden worden en is de Italiaanse ronde op het circuit van Imola van de kalender gehaald.

De FIM en de Dorna World SBK-organisatie hebben in overleg met de organiserende circuits en de desbetreffende lokale autoriteiten opnieuw een aantal wijzigingen aangebracht in de 2020 kalender van het FIM Superbike World Championship.

Zo is de in het weekend van 08 t/m 10 mei te verrijden Italiaanse ronde op het circuit van Imola van de kalender gehaald en zullen de wedstrijdweekenden in Aragon (22 t/m 24 mei) en Misano (12 t/m 14 juni) verplaatst worden naar data later in het seizoen.

Verplaatst:

  • Aragon (22-24 mei) verplaatst naar 28-30 augustus.
  • Riviera Di Rimini (12-14 juni) verplaatst van 06 naar 08 november.

Afgelast:

  • Acerbis Italian Round in Imola (voorheen 08-10 mei).

De FIM en Dorna WSBK Organisatie zullen de komende tijd uitgebreid blijven samenwerken met de afgevaardigden van de circuits en betreffende overheid instanties waarbij de situatie in elk land in detail zal worden geanalyseerd.

De informatie zal dienovereenkomstig worden gecommuniceerd zodra er verdere wijzigingen in de 2020-kalender aangebracht zullen worden.

Nieuwe voorlopige 2020 WorldSBK kalender per 14-04: 2020 WorldSBK kalender

Officieel document: FIM_Superbike_World_Championship_2020_Provisional_Calendar

 


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App