Corsi pakt verrassende Moto2 pole in Valencia, Bendsneyder 22e

1877
Simone Corsi - Circuit Ricardo Tormo | foto© Randy van Maasdijk

Simone Corsi heeft zaterdagmiddag pole position behaald in de Moto2 klasse op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia. De 34-jarige Italiaan was het snelst in Q2 voor Celestino Vietti en Augusto Fernández. Bo Bendsneyder heeft zich als 22e gekwalificeerd. 

Zaterdagmiddag om 15:10 uur gingen de lichten op groen voor de kwalificatie van de Moto2 klasse op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia. De omstandigheden waren goed met een buitentemperatuur van 21°C en een asfalttemperatuur van zo’n 24°C.Q1
De coureurs die na de drie vrije trainingen buiten de top veertien geklasseerd stonden gingen van start in de eerste kwalificatiesessie. Al vroeg in de sessie kwam Fermín Aldeguer ten val in bocht 3. De Spanjaard deed zijn uiterste best om zijn machine overeind te houden maar schoof uiteindelijk toch de grindbak in.

Het was de veteraan Simone Corsi die met een 1’35.249 de snelste rondetijd reed voor de afscheid nemende Tom Lüth, NTS RW Racing GP coureur Hafizh Syahrin en Joe Roberts waardoor zij verder mochten naar Q2 om daar mee te doen voor pole position. Hector Garzó noteerde de vijfde rondetijd wat hem de negentiende startplaats opleverde, daarachter eindigden Stefano Manzi, Fermín Aldeguer, Bo Bendsneyder, Jake Dixon en Nicolò Bulega in de top tien.

NTS RW Racing GP coureur Barry Baltus kon in deze sessie geen ronde rijden, een defecte kabelboom zorgde ervoor dat de Belg niet in actie kwam.

Q2
Vervolgens kwamen de achttien snelste Moto2 coureurs in actie tijdens de vijftien minuten durende tweede kwalificatiesessie om te bepalen wie er zondagmiddag vanaf pole position mag starten.

Titelconcurrenten Remy Gardner en Raúl Fernández gingen tegelijkertijd de baan op waarbij de Australiër het voortouw nam. Gardner staat 23 punten voor op Fernández en heeft aan een dertiende plaats in de race al genoeg. De Spanjaard zal de race moeten winnen en hopen dat Gardner veertiende of slechter finisht.

Echter was deze kwalificatie verre van vlekkeloos voor Fernández. Al vrij vroeg in de sessie ging hij onderuit in bocht 2 en kon hij daarna geen verbetering meer op de klok zetten. Even later ging ook Marcos Ramirez onderuit in dezelfde bocht.

Na de snelste rondetijd in Q1 te hebben gereden zette Corsi dit tempo voort in Q2. Hij liet al gauw zijn naam bovenaan de tijdlijst schrijven maar de druk werd hoog opgevoerd door de concurrentie. Landgenoot Fabio di Giannantonio wist onder de tijd van Corsi te duiken maar zijn rondetijd bleek ongeldig te zijn. Het MV Agusta Forward Racing team wachtte in spanning af of er nog andere coureurs snel onderweg waren maar Corsi bleek uiteindelijk voldoende te hebben gedaan om pole position te behalen.

Met een 1’34.956 was Corsi het snelst in deze tweede kwalificatiesessie en behaalde hij zijn eerste pole position sinds Aragón 2012. Celestino Vietti behaalde zijn beste kwalificatieresultaat van het jaar met de tweede plaats met daarachter Augusto Fernández op P3. Fabio di Giannantonio eindigde als vierde voor Raúl Fernández en Tom Lüthi, daarachter stonden Aron Canet, WK leider Remy Gardner, Jorge Navarro en Sam Lowes in de top tien.

De Moto2 coureurs komen zondagochtend om 09:10 uur weer in actie voor de twintig minuten durende warm-up sessie op het Circuit Ricardo Tormo. De race over 25 ronden gaat ‘s middags om 12:20 uur van start.

 Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter