Sandro Cortese heeft op vrijdagochtend in de eerste vrije training voor de WorldSSP klasse op Magny-Cours de snelste rondetijd gereden voor Jules Cluzel en Lucas Mahias. Rob Hartog noteerde een keurige 14e tijd met Wayne Tessels daarachter op de 18e positie. Kevin van Leuven kwam naar de 24e tijd en Jaimie van Sikkelerus eindigde als 27e. 

De eerste vrije training voor de World Supersport klasse op het Circuit de Nevers Magny-Cours ging op vrijdagochtend van start. De omstandigheden waren gunstig met veel zon en oplopende temperaturen.

Het waren de twee Franse thuiscoureurs Lucas Mahias en Jules Cluzel die sterk begonnen aan het raceweekend in eigen land. De onfortuinlijke Mahias, die in Portugal twee weken geleden in de laatste ronde te maken kreeg met een lekke band, wilde duidelijk orde op zaken stellen dit weekend en nam al vroeg de snelste rondetijd in handen. Ook voor Cluzel zat het op het Autódromo Internacional do Algarve Portimão niet mee aangezien hij in de beginfase meeging in de crash van Sandro Cortese. Verder waren ook andere bekende namen vooraan te zien waaronder Federico Caricasulo, Sandro Cortese, Randy Krummenacher en Kyle Smith.

De rondetijden werden langzaam maar zeker aangescherpt waarbij het leider in het kampioenschap Cortese was die met een 1’41.455 de snelste rondetijd reed voor de Fransen Cluzel en Mahias. Daarachter stonden Caricasulo, Krummenacher, Perolari, Smith, Badovini, De Rosa en Soomer in de top tien.

Rob Hartog, die dit weekend de European Supersport Cup titel in de wacht kan slepen, noteerde een keurige 14e tijd met Wayne Tessels daarachter op de 18e positie. De vervanger van Anthony West, Kevin van Leuven, kwam naar de 24e tijd en Jaimie van Sikkelerus eindigde als 27e.

De tweede vrije training voor de WorldSSP klasse gaat vrijdagmiddag om 15:00 uur van start.

 

Handige links Acerbis French  Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App