Sandro Cortese heeft vrijdagmiddag in de derde vrije training voor de WorldSSP klasse op het Losail International Circuit in Qatar de snelste rondetijd gereden voor Randy Krummenacher en titelconcurrent Jules Cluzel. Glenn van Straalen noteerde de achttiende tijd, Jaimie van Sikkelerus de twintigste.

De derde en laatste vrije training voor de World Supersport klasse ging vrijdagmiddag van start op het Losail International Circuit in Qatar voorafgaand aan de kwalificatie later op de dag en de allesbeslissende race voor het kampioenschap op zaterdag. De omstandigheden waren gunstig met hoge temperaturen en weinig wind.

Leider in het kampioenschap Sandro Cortese was in deze sessie overtuigend de snelste coureur met een 2’01.266. Randy Krummenacher noteerde de tweede rondetijd met ruim 0,6 seconde achterstand op de Duitser, titelrivaal Jules Cluzel kwam naar de derde rondetijd. Verder schaarden Federico Caricasulo, Lucas Mahias, Luke Stapleford, Thomas Gradinger, Héctor Barberá, Raffaele de Rosa en Kyle Smith zich in de top tien. Glenn van Straalen noteerde de achttiende tijd met een marge van 3,1 seconde richting Cortese, Jaimie van Sikkelerus kwam naar de twintigste rondetijd.

De kwalificatie voor de WorldSSP klasse op het Losail International Circuit in Qatar gaat om 16:30 uur Nederlandse tijd van start.

 

Handige links Pirelli Qatar Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App