Het was Sandro Cortese die op zaterdagmiddag de pole position heeft behaald op het Automotodrom Brno. De Duitser was met een verschil van ruim een halve seconde het snelst voor Randy Krummenacher en Jules Cluzel. Rob Hartog kwalificeerde zich als vijftiende, Jaimie van Sikkelerus als 22e en Wayne Tessels als 25e. 

Superpole 1
In de eerste Superpole sessie was het de laatste mogelijkheid voor de coureurs om een plekje in Superpole 2 te verkrijgen waarbij de snelste twee recht op hebben. Het was Hikari Okubo die in de slotseconden de snelste rondetijd reed voor Kyle Smith die dit weekend weer terug is bij zijn voormalig werkgever CIA Landlord Insurance PTR Honda. Achter deze twee coureurs was het Hannes Soomer met de derde tijd die daardoor vanaf de dertiende plaats mag starten in de race die zondagochtend van start gaat. Lahti noteerde de vierde tijd voor Rob Hartog die met een vijfde tijd recht heeft op de vijftiende startplaats. Jaimie van Sikkelerus reed de twaalfde rondetijd, Wayne Tessels kwam naar de vijftiende tijd.

Superpole 2 
Na de eerste kwalificatiesessie was het tijd om te beslissen wie er op zondagochtend vanaf pole position mag beginnen. Sandro Cortese was zeer snel onderweg op zijn Yamaha YZF-R6 en wist met een 2’02.670 de pole te pakken op het Tsjechische circuit. Randy Krummenacher kwalificeerde zich als tweede met een marge van ruim een halve seconde naar de Duitser met Jules Cluzel die de derde rondetijd wist te rijden. Daarachter waren het Raffaele de Rosa, Lucas Mahias, Federico Caricasulo, Ayrton Badovini, Anthony West, Sheridan Morais en Thomas Gradinger in de top tien. In de slotfase waren er nog wel twee valpartijen te zien voor Smith en De Rosa, wel bleven beiden ongedeerd.

De WorldSSP race zal zondagochtend om 11:30 uur op het Automotodrom Brno van start gaan.

Handige links Acerbis Czech Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag