Zaterdagmiddag heeft Sandro Cortese zijn eerste pole position behaald in de World Supersport klasse. De voormalig Moto2 coureur en huidig Kallio Racing Yamaha coureur wist de snelste tijd te rijden voor Lucas Mahias en Federico Caricasulo. Rob Hartog kwalificeerde zich als zestiende, Jaimie van Sikkelerus en Wayne Tessels noteerden de 23e en 25e tijd respectievelijk. 

SP1
In de eerste Superpole sessie waren het de twee Puccetti Kawasaki coureurs Hikari Okubo en Sheridan Morais die de eerste en tweede tijd noteerden waarmee zij deel mochten nemen aan Superpole twee. Achter het duo was het Niki Tuuli op de derde plaats waarmee de Fin op zondag van de dertiende plaats zal starten voor Thomas Gradinger en Anthony West. De zesde tijd en daarmee de zestiende startplaats werd gereden door Rob Hartog. De Nederlander had aanvankelijk voor lange tijd de snelste tijd in handen maar deze werd in de laatste minuten verbroken. Hartog is de snelste coureur in het European Supersport kampioenschap.

Jaimie van Sikkelerus en Wayne Tessels noteerden de dertiende en vijftiende tijd respectievelijk, waardoor zij op de 23e en 25e startplaats zullen staan.

SP2
Waar de Yamaha’s het hele weekend al dominant zijn was dit ook in de Superpole 2 sessie het geval. In ideale weersomstandigheden was het Sandro Cortese die voor het eerst de pole position heeft weten te behalen in de World Supersport klasse. De Duitser reed een 1’53. en was daarmee 0.022 seconde sneller dan Lucas Mahias op de tweede plaats. Federico Caricasulo zal naast de twee coureurs de derde startplaats innemen op de grid.

Raffaele de Rosa kwalificeerde zich als vierde met Randy Krummenacher en Jules Cluzel daarachter, waardoor er vijf Yamaha’s bij de eerste zes staan. Verder waren het Sheridan Morais, Luke Stapleford, Ayrton Badovini en Hikari Okubo in de top tien.

Na afloop van de kwalificatie vroegen we Hartog om een eerste reactie. Beluister zijn verhaal middels onderstaande audiolink:

De World Supersport race zal zondag om 11:30 uur van start gaan.

 

Handige links Pirelli Aragón Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag