Sandro Cortese heeft op zondag de World Supersport race op Motorland Aragón gewonnen. De voormalig Moto3 wereldkampioen en Moto2 coureur wist op zijn Kallio Racing Yamaha R6 zijn eerste World Supersport race te winnen voor Federico Caricasulo en Jules Cluzel. Nederlander Rob Hartog behaalde de tiende plaats en is daarmee de winnaar in de European Supersport klasse, Jaimie van Sikkelerus en Wayne Tessels eindigden als 19e en 22e.

Onder zonnige omstandigheden ging op zondagochtend de World Supersport race van start. Het was Jules Cluzel die in de openingsfase de leiding in handen nam in een kopgroep bestaande uit de Fransman, Sandro Cortese, Federico Caricasulo en Sandro Cortese.

Cortese en Cluzel wisten enkele ronden later de leiding over te nemen en een gat te slaan naar de achtervolging. De Rosa moest de strijd staken aangezien zijn MV Agusta de geest gaf. Ook verdedigend wereldkampioen Lucas Mahias wist langzaam maar zeker naar voren te komen.

Het was uiteindelijk Cortese die na een intense strijd met Caricasulo de race wist te winnen en zodoende zijn eerste overwinning in de World Supersport klasse behaalde. Caricasulo eindigde als tweede voor Cluzel, Mahias moest genoegen nemen met een vierde plaats waarmee de top vier volledig uit Yamaha’s bestaat.

Verder waren het Kyle Smith, Luke Stapleford, Sheridan Morais, Niki Tuuli, Antony West en Rob Hartog in de top tien; Hartog wint hiermee in de European Supersport klasse. Jaimie van Sikkelerus behaalde ondanks een knieblessure de negentiende plaats, Wayne Tessels finishte als 22e. De Belg Loris Cresson eindigde de race op Aragón als twaalfde.

Na afloop spraken we met ESS winnaar Hartog en vroegen hem om een eerste reactie. Beluister zijn verhaal via onderstaande audiolink:

 

Handige links Pirelli Aragón Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag