De crash van Marc Marquez tijdens de eerste MotoGP race van het seizoen, 11 dagen geleden op het circuit van Jerez, houdt de gemoederen nog steeds bezig. Zo beweerden een aantal insiders dat de crash te wijten was aan een technisch mankement aan de Honda RC213V van de Spanjaard. Honda heeft nu de lucht geklaard in een korte maar duidelijke reactie.

Dat Marquez de afgelopen tijd de gemoederen flink bezig heeft gehouden zal weinig MotoGP fans zijn ontgaan. Met name zijn blessure (een gebroken rechter bovenarm), de operatie, zijn terugkeer naar het circuit, zijn doorzettingsvermogen, het doorstaan van de medische test op donderdag, zijn deelname aan de derde en vierde vrije trainingen van de afgelopen weekend verreden Gran Premio Red Bull de Andalucia waren het gesprek van de dag binnen de motorsportwereld.

Bij veel insiders in de MotoGP paddock werd er daarnaast ook veel gespeculeerd over de oorzaak van de crash. Zo beweerde o.a. voormalig MotoGP coureur Colin Edwards dat de crash van de regerend wereldkampioen werd veroorzaakt door een elektronicaprobleem.

 

Honda en het HRC management hebben nu echter bij monde van Hector Martin een einde gemaakt aan deze speculaties en ontkent dat er sprake was van een technische fout.

Hector Martin: “Niet waar. Hoe dan ook, Marc heeft zelf ook aangegeven dat het zijn eigen fout was.”

Met deze mededeling komt er dus een einde aan deze speculaties, de ontketende Spanjaard maakte zondagmiddag 19 juli na een sublieme inhaalrace dus zelf een fout, een dure fout waardoor hij na twee verreden MotoGP race dit seizoen nog steeds 0 gescoorde WK punten achter zijn naam heeft staan.

 

Handige links Gran Premio Red Bull de Andalucía 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App