Het TT Instituut van het Drenthe College gaat samenwerken met CRT Holland (Circuit Rijvaardigheid Trainingen). Hennie Lentink (CRT) en opleidingsmanager Dick Huisman (TT Instituut) hebben hiervoor onlangs een samenwerkingsovereenkomst getekend.

De samenwerking houdt in dat het CRT studenten inzet bij het verrichten van onderhoud aan instructiemotoren. Dat doen zij op de werkplaats van het TT Instituut.

In totaal gaat het om veertien motoren, waarmee de studenten aan de slag mogen om praktijkervaring op te doen. De docent motorfietstechniek van Drenthe College coördineert het onderhoud. De studenten maken zelf een inventarisatie van de werkzaamheden, die door beide partijen per motor wordt goedgekeurd, voordat de studenten ermee aan de slag kunnen.

CRT Holland verzorgt de eindcontrole van de instructiemotors om te bepalen of de werkzaamheden goed zijn uitgevoerd. CRT Holland is dé aanbieder van Circuit Rijvaardigheid Trainingen op het TT-Circuit Assen. Onder begeleiding van ervaren CRT-instructeurs kunnen motorrijders kennismaken met het rijden op het bekende circuit.