Na het succes van de KNMV Cup Endurance races was het niet meer dan logisch dat er een vervolg moest komen. Vanwege de geluidsperikelen in Assen bleek het niet mogelijk binnen de
geluidsnorm weer een KNMV Cup Endurance te organiseren. Daarom werd verder gekeken en op een type 2 geluidsweekend een race georganiseerd: De CRT Racing Days 2008 waren geboren.

500 kilometer van Assen
Het hoogtepunt van de dag, de 500 kilometer van Assen ziet het Westerman Racing Team van pole vertrekken. Ferry van Rijn en Fred Slob hebben de snelste tijden neergezet. Meteen erachter is het team van Van Nieuwenhuizen Racing als tweede op de grid met de broers Marcel en Wesley van Nieuwenhuizen. Als derde getraind is het team van Bovee Racing met Leon Bovee en Marijn Tieleman, het duo wat eerder op de dag als elkaars concurrenten in de 3D Cup race van start waren gegaan.

De wedstrijd begint rond half twee en de Le Mans start zorgt meteen voor spektakel. Het hele veld vertrekt voor 110 ronden. Meteen bij de start gaan de snelste teams uit de training naar de kop van het veld. Op een kwart van de race is het Westerman Racing Team aan de leiding met Van Nieuwenhuizen Racing als tweede en Bovee Racing als derde.
Een uur later zijn de koplopers nog steeds dezelfde en de verschillen nog steeds klein. Het verschil tussen de nummer een en twee bedraagt slechts drie seconden na 80 ronden.

In het laatste half uur is nog altijd niets beslist. Van Nieuwenhuizen Racing pakt een voorsprong van bijna een halve minuut en ze lijken naar de winst te gaan. In de slotfase moeten ze echter nog een keer naar binnen voor extra brandstof en met een minieme voorsprong komen ze weer op de baan. Uiteindelijk na 110 ronden en 500 kilometer op het circuit blijft het verschil minder dan zes seconden tussen Van Nieuwenhuizen Racing en Westerman Racing Team. Start Racing – van der Heijden met rijders Kervin Bos en Kevin van Leuven wordt als derde afgevlagd.

500 km van Assen
1: Van Nieuwenhuizen Racing
2: Westerman Racing Team
3:Start Racing-Van der Heijden
4: OX2 Racing
5: Sterken Racing
6: KNMV 600
7: Bovee Racing
8: NIWA Racing Zwaagdijk
9: Team Schuimpies
10: Rehall Racing

Deze eerste 500 kilometer van Assen georganiseerd door CRT is gezien alle positieve reacties van de rijders een groot succes geworden. Hopelijk kunnen de CRT Racing Days in 2009 een vervolg krijgen.