Crutchlow breekt enkel bij crash op Phillip Island

6
cal-crutchlow
Cal Crutchlow | foto© Russell Colvin

Cal Crutchlow heeft vrijdag bij een crash tijdens de tweede vrije training van de Michelin Australian Motorcycle Grand Prix een gebroken enkel opgelopen. De LCR Honda Castrol coureur zal vrijdag in Melbourne geopereerd worden en is hierdoor voorlopig uitgeschakeld.

Cal Crutchlow begon vrijdag goed op het iconische Phillip Island Grand Prix Circuit en noteerde de vijfde rondetijd in de eerste vrije training. Een zware crash halverwege de tweede vrije training in de snelle eerste bocht van het Australische circuit maakte echter een abrupt einde aan het weekend.

De LCR Honda Castrol coureur greep direct na de crash naar zijn rechterbeen om vervolgens per brancard de plaats van het ongeval te verlaten. In het medical centre wees een eerste medische check uit dat er sprake is van een beuk in de rechterenkel (bimalleolar fracture and anterior tibia). Inmiddels is de 32-jarige Honda coureur per helikopter onderweg naar het Melbourne Alfred City Hospital in Melbourne waar hij bij aankomst een operatie zal moeten ondergaan.