Cal Crutchlow is overgebracht naar het ziekenhuis van Jerez nadat hij eerder vanochtend tijdens de warm-up sessie van de Gran Premio Red Bull de España ten val kwam. Welke verwondingen de Brit heeft opgelopen heeft en of hij later vandaag in actie zal komen tijdens de eerste MotoGP race van 2020 is nog niet bekend.

Na Alex Rins – de Team Suzuki Ecstar coureur liep zaterdagmiddag bij een crash tijdens de MotoGP kwalificatie een gebroken en ontwrichte schouder op – is het nu ook onzeker of Cal Crutchlow zondagmiddag op het circuit van Jerez wel aan de start kan verschijnen tijdens de eerste MotoGP race van het seizoen.

De LCR Honda Team is zondagochtend overgebracht naar het ziekenhuis van Jerez, dit nabij hij eerder in de ochtend tijdens de 20-minuten durende warm-up sessie hard ten val kwam in bocht 8 van het Zuid-Spaanse circuit. Na de crash bleef Crutchlow in eerste instantie op zijn knieën in het gravel zitten om vervolgens wel lopen de plaats van de crash te verlaten. Aan de lichaamstaal van de Brit was echter duidelijk te zien dat hij niet geheel zonder pijn en ongeschonden terug kon keren naar de pitbox van zijn team.

Niet veel later verscheen dan ook het bericht dat Crutchlow niet in de pitbox maar in het medicalcentre verbleef. Na een eerste medical check is de Brit inmiddels voor verder medisch onderzoek en het maken van scans overgebracht naar het ziekenhuis van Jerez.

Wat de verwondingen zijn, of in staat zal zijn en of hij op tijd terug zal zijn voor de start van de om 14:00 uur te verrijden MotoGP race is op dit moment nog niet bekend.

Update 11:45 uur
Cal Crutchlow is na een aantal medische checks vanuit het ziekenhuis op weg terug naar het circuit. Dr. Charte zal hem eenmaal terug op het circuit opnieuw onderzoeken en hij zal beslissen of Cal fit is om vanmiddag deel te nemen aan de race. Hij is volgens een woordvoerder van het team oké en het team heeft er alle vertrouwen in dat hij straks op de startgrid kan staan.

Update 12:50 uur:
Crutchlow zal definitief niet van start gaan in de eerste MotoGP race van het seizoen.

Voor meer nieuws en de laatste stand van zaken omtrent de start van Crutchlow in de race verwijzen we jullie graag naar de nieuwe Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag

Handige links Gran Premio Red Bull de España 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen – (test woensdag)
Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App