Dagboek Bertus Folkertsma Manx Grand Prix: deel 1

122
bertus
Bertus Folkertsma

Bertus Folkertsma neemt dit seizoen deel aan de Manx Grand Prix. Met de deelname aan het roadracing evenement gaat er een langgekoesterde wens in vervulling voor de coureur uit Assen. Gedurende het evenement zal de Nederlander zijn ervaringen delen met de lezers van Racesport.nl middels een dagboek.

Afgelopen zaterdag werden de eerste kilometers gereden, zijn allereerste sessie op de legendarische Mountain Course. Onderstaand zijn eerste bericht:

Bertus Folkertsma rijdt eerste trainingsessies voor de Manx Grand Prix
Zaterdag eind van de middag heeft Folkertsma de eerste sessies gereden als newcomer – zoals de rijders worden genoemd die voor het eerst op de legendarische Mountain Course racen – bij de Manx Grand Prix.

Het duurde enige tijd voordat het circuit vrijgemaakt was van obstakels zoals geparkeerde auto’s, waardoor het programma enigzins uitliep. Maar tegen18.00 uur kon Bertus de baan op tijdens een ” speed controlled”  lap achter een marshall.

Deze eerste ronde viel wat tegen, het was toch een hele omschakeling naar het echte werk ondanks alle voorbereiding in de afgelopen tijd. Vervolgens was er een pauze van drie kwartier voor de newcomers, dit was heel goed om alle indrukken even te laten bezinken. Daarna startte de eerste echt trainingssessie. Dit ging al een stuk beter. Zondag waren er geen sessies, maandag eind van de middag is de volgende training. Het is een moeilijk maar uitdagend circuit en het is de bedoeling om stap voor stap de race ervaring verder op te bouwen de komende dagen. Zoals een oude rot het meldde: “let the circuit come to you”.