Dagboek Bertus Folkertsma Manx Grand Prix: deel 4

98
folkertsma

Bertus Folkertsma neemt dit seizoen deel aan de Manx Grand Prix. Met de deelname aan het roadracing evenement gaat er een langgekoesterde wens in vervulling voor de coureur uit Assen. Gedurende het evenement zal de Nederlander zijn ervaringen delen met de lezers van Racesport.nl middels een dagboek.

 

De kwalificatienorm: 22 minuten, oftewel 102 mijl/160 kilometer per uur gemiddeld per ronde.

Bertus Folkertsma: nog steeds progressie in trainingen Manx Grand Prix.
Afgelopen vrijdag was de laatste vrije trainingsessie, deze sessie werd verkort omdat er mist opkwam op de mountain sectie van het circuit. Daardoor kon er maar een rondje gereden worden alvorens de groep rijders waar Bertus in reed werd afgevlagd. Bertus kroop in die sessie weer iets dichter richting de 22 minuten grens.

Op zaterdag was het dan tijd voor de kwalificatie sessies. In de vroege middag werd de eerste sessie onder prachtige weersomstandigheden verreden en kon Bertus twee rondjes rijden. Daarbij wist hij z’n rondetijd weer met een halve minuut te verbeteren en kwam nu heel dicht bij de kwalificatie norm voor de junior Manx Grand Prix, te weten 22 minuten, oftewel 102 mijl/160 kilometer per uur  gemiddeld per ronde.

Eind van de middag was het dan tijd voor de tweede sessie. In het eerste rondje werd de 22 minuten grens nog wat dichter benadert, in de tweede ronde onstond halverwege echter olielekkage, waardoor het moeilijk werd de laarzen op de stepjes te houden. Een snellere ronde werd daardoor moeilijk, al lukte het ondanks dat nog bijna om onder de 22 minuten te komen. Maar maandag is er natuurlijk nog volop kans.

Belangrijkste maandag: de Newcomers race aan het eind van de middag, waarvoor Bertus zich heeft gekwalificeerd.

Lees ook: Dagboek Bertus Folkertsma Manx Grand Prix: deel 1
Lees ook: Dagboek Bertus Folkertsma Manx Grand Prix: deel 2
Lees ook: Dagboek Bertus Folkertsma Manx Grand Prix: deel 3