Dagboek Bertus Folkertsma Manx Grand Prix: deel 5

288
Bertus Folkertsma

Bertus Folkertsma neemt dit seizoen deel aan de Manx Grand Prix. Met de deelname aan het roadracing evenement gaat er een langgekoesterde wens in vervulling voor de coureur uit Assen. Gedurende het evenement zal de Nederlander zijn ervaringen delen met de lezers van Racesport.nl middels een dagboek.

 

Na een ongeplande rustdag is het dan bijna zover……..

Bertus Folkertsma: newcomers race dinsdagavond 29 augustus
Nadat er afgelopen zondag geen activiteit was, zou maandagavond de Newcomers race verreden worden. De Mountain section van het circuit was echter helemaal verscholen in een dik pak mist. Daarnaast begon het te regenen, reden voor de organisatie om alle race activiteiten op de Mountain Course voor de maandag af te lasten.

Een ongeplande rustdag dus, en die bood de mogelijkheid om met een camerateam van Omrop Fryslan, die Bertus al een aantal maanden volgen in de aanloop naar het evenement, op pad te gaan en enkele speciale plaatsen op het circuit te laten zien.

Doordat het programma helemaal is omgegooid, zijn er geen extra trainingen meer en wordt de Newcomers race van Bertus dinsdagavond om 18.15 uur lokale tijd (19.15 NL tijd) verreden over 3 ronden.

Lees ook: Dagboek Bertus Folkertsma Manx Grand Prix: deel 1
Lees ook: Dagboek Bertus Folkertsma Manx Grand Prix: deel 2
Lees ook: Dagboek Bertus Folkertsma Manx Grand Prix: deel 3
Lees ook: Dagboek Bertus Folkertsma Manx Grand Prix: deel 4