Daley Mathison (27) komt om bij crash tijdens Isle of Man TT

512
Daley-Mathison
Daley Mathison | foto© Henk Teerink

Daley Mathison is maandag tijdens de Superbikes race op het eiland Man om het leven gekomen. De 27-jarige Brit verloor in de derde ronde van de race in Snugborough de controle over zijn BMW met naar nu door de organisatie bekend is gemaakt fatale gevolgen.

Daley Mathison kwalificeerde zich als negentiende voor de maandagochtend te verrijden Superbike race van de Isle of Man TT. Na de start van de race ging het in de derde ronde van de wedstrijd mis en werd de race middels een rode vlag stilgelegd. In eerste instantie was het onduidelijk wat er aan de hand was, maar niet veel later kwam het nieuws dat een crash in Snugborough de oorzaak was en dat de 27-jarige Brit hierbij betrokken was. De race werd vervolgens niet meer herstart.

Na lang wachten bleek dat Mathison zware verwondingen had opgelopen bij de crash waarna de vrouw van Mathison in de loop van de middag via social media bekend maakte dat haar man aan zijn verwondingen was overleden.

Inmiddels heeft ook de organisatie van het evenement, ACU Events Ltd het overlijden bevestigd middels een officieel statement.

Daley Mathison
Mathison was een ervaren Roadracer en maakte in 2013 zijn Mountain Course debuut in de Manx Grand Prix Newcomers A Race en eindigde daarin meteen als vijfde. Zijn TT-carrière omvatte drie opeenvolgende podiumplaatsen in de TT Zero electric bike Race in 2016, 2017 en 2018, inclusief de tweede plaats in de race van vorig jaar, als vertegenwoordiger van de Nottingham University.

De Brit behaalde ook een 11e plaats in de Superstock Race van vorig jaar en een 13e plaats in de Senior TT Races van 2017 en 2018.

Hij zette zijn snelste ronde op het bergparcours – 128,054 mph – neer in de Superstockrace van 2018, waardoor hij de 34e snelste rijder aller tijden werd. Hij zette de op één na snelste TT Zero-ronde ooit neer met een ronde van 119,294 mijl per uur in de 2018-race.

Voor 2019 wist Mathison een plekje te bemachtigen bij het Penz13-team en stond hij ingeschreven voor alle zeven races van de 2019 editie van de Isle of Man TT. Ook was de Brit als coureur van het Wepol team dit seizoen als vaste deelnemer actief in het IRRC-kampioenschap en was hij onlangs in deze klasse nog actief in Hengelo GLD.

Officieel Statement ACU Events Ltd
ACU Events Ltd regrets to confirm that Daley Mathison, 27, from Stockton on Tees, Durham was killed in an incident during the Superbike Race today at the Isle of Man TT Races.  The accident occurred at Snugborough, just over 2 miles into the Course, on the 3rd lap of the race.

Daley was an experienced competitor and was seeded 19th for today’s race.  He made his Mountain Course debut in the 2013 Manx Grand Prix Newcomers A Race, finishing fifth.  His TT career included three consecutive podiums in the TT Zero electric bike Race in 2016, 2017 and 2018 including the runner up position in the race last year, representing Nottingham University.

He also achieved an 11th place finish in last year’s Superstock Race and a pair of 13th place finishes in the 2017 and 2018 Senior TT Races.

He set his fastest lap of the Mountain Course – 128.054mph – in the 2018 Superstock race which made him the 34th fastest rider of all time. He set the second fastest TT Zero lap ever with lap of 119.294mph in the 2018 race.

In total he started 19 TT Races with 14 finishes and 3 podiums and won 6 silver and 8 bronze replicas

ACU Events Ltd wishes to pass on their deepest sympathy to Daley’s wife Natalie, his family and friends.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App